Melikgazi Akıl Küpü Kütüphaneleri, Yarıyıl Tatilinde Binlerce Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyor

Melikgazi Belediyesi'nin 18 Akıl Küpü Kütüphanesi, 2025-2026 yarıyıl tatilinde sessiz çalışma alanı, zengin koleksiyon ve ücretsiz internet ile öğrencileri ağırlıyor.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 13:29
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 13:29

Melikgazi Akıl Küpü Kütüphaneleri, Yarıyıl Tatilinde Binlerce Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyor

Melikgazi Akıl Küpü Kütüphaneleri yarıyıl tatilinde yoğun ilgi görüyor

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde, binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi’nin Akıl Küpü Kütüphaneleri, ders çalışarak ve kitap okuyarak zaman geçirmek isteyen gençlerle dolup taşıyor. İlçede bulunan 18 adet kütüphane, sessiz ve nezih ortamıyla tatil döneminde de öğrencilerin çalışma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kütüphanelerin sunduğu imkanlar

Akıl Küpü Kütüphaneleri, sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar güvenli ve sıcak bir ortam sağlıyor. Sessiz ve konforlu çalışma ortamlarımız, zengin kitap koleksiyonları, grup çalışma alanları, ortak çalışma ve sessiz okuma alanları ile farklı çalışma tercihlerine yanıt veriyor. Ayrıca kütüphanelerdeki ücretsiz internet imkânı, sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Başkanın değerlendirmesi

Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: "Melikgazi ilçemizde gençliğe yapılan her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu bilinciyle gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik projelerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Gençlere yönelik hayata geçirdiğimiz projelerimiz hem bireysel gelişime hem de toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sağlıyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kütüphanelerimiz tatilde olan gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tatil süresini verimli geçirmek isteyen çocuklar ve gençler, sabahın erken saatlerinden itibaren kütüphaneleri doldurarak akşam saatlerine kadar güvenli ve sıcak ortamda ders çalışıyor. Sessiz ve konforlu çalışma ortamlarımız ve zengin kitap koleksiyonlarımız ve ücretsiz internet imkânımızla, kütüphanelerimiz özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Buralarda grup çalışma alanının yanında ortak çalışma ve sessiz okuma alanı olmak üzere birçok özellik bulunuyor. Akıl Küpü Kütüphanelerimiz, sadece ders çalışma alanı değil; aynı zamanda öğrenmenin, okumanın ve kendini geliştirmenin merkezi olmaya devam ediyor. Gençlerin gelişimine ve sosyalleşmesine katkı sağlayan kütüphanelerimiz kaliteli zaman geçirmek isteyen genç arkadaşlarımızın buluşma noktası oluyor. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı dilerim"

Öğrencilerin yaklaşımı

Yarıyıl tatilini ders çalışarak geçirmek isteyen öğrenciler, Melikgazi Belediyesi’nin kütüphanelerinde sunulan hizmetten memnuniyet duyduklarını belirterek, Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür etti. Kütüphaneler, sadece bireysel çalışma mekânı olmanın ötesinde, gençlerin sosyalleştiği ve öğrenme alışkanlıklarını pekiştirdikleri bir merkez olarak öne çıkıyor.

2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ YARIYIL TATİLİNDE BİNLERCE ÖĞRENCİNİN TERCİH ETTİĞİ MELİKGAZİ...

2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ YARIYIL TATİLİNDE BİNLERCE ÖĞRENCİNİN TERCİH ETTİĞİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NİN AKIL KÜPÜ KÜTÜPHANELERİ; DERS ÇALIŞARAK VE KİTAP OKUYARAK VAKİTLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERLE DOLUP TAŞIYOR.

2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ YARIYIL TATİLİNDE BİNLERCE ÖĞRENCİNİN TERCİH ETTİĞİ MELİKGAZİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.