Melen çayı'nda iz bırakmayan denetim: pinter ve oltalar sudan çıkarıldı

Düzce'de Melen Çayı'nda yapılan denetimde, sahibi olmayan 3 pinter ve uçlarına tırıvırı bağlanmış 3 olta ele geçirildi; araçlar sudan çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 03.08.2026 10:16
Güncelleme Tarihi: 03.08.2026 10:16

Melen çayı'nda iz bırakmayan denetim: pinter ve oltalar sudan çıkarıldı

Denetimde sudan çıkarılan araçlar:

Düzce Melen Çayı'nda gerçekleştirilen kontrolde, mevzuata aykırı şekilde suya bırakılmış ve sahibine ulaşılamayan av gereçleri tespit edildi. Cumayeri ilçesine bağlı Avlayan köyü sınırlarında yapılan incelemede 3 adet pinter ile uçlarına tırıvırı bağlanmış 3 adet olta bulundu.

Sorumlu kurullar ve uygulanan işlem:

Denetimler, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Cumayeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Tespit edilen yasa dışı av araçları ekiplerce sudan çıkarılarak muhafaza altına alındı.

Yetkililer, yürütülen çalışmaların doğal su kaynaklarının korunması, balık popülasyonunun sürekliliğinin sağlanması ve sucul ekosisteme zarar veren avlanma yöntemlerinin önlenmesine yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesinin denetimlerin temel amaçları arasında olduğu vurgulandı.

Denetimler kararlılıkla sürecek:

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yasa dışı avcılığın önlenmesine yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerinin il genelinde ilgili kurumlarla koordinasyon içinde kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

DÜZCE MELEN ÇAYI’NDA YAPILAN DENETİMLERDE MEVZUATA AYKIRI ŞEKİLDE SUYA BIRAKILDIĞI VE SAHİBİ...

DÜZCE MELEN ÇAYI’NDA YAPILAN DENETİMLERDE MEVZUATA AYKIRI ŞEKİLDE SUYA BIRAKILDIĞI VE SAHİBİ BULUNMADIĞI BELİRLENEN 3 ADET PİNTER İLE UÇLARINA TIRIVIRI BAĞLANMIŞ 3 ADET OLTA TESPİT EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.