DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.854.554,4 -0,22%

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Sinaloa Karteli ile Maduro Arasında Bağlantı Olduğuna Dair Kanıt Bulunmadığını Açıkladı

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD'nin Sinaloa karteli ve Maduro arasındaki iddialarına karşı kanıt olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 10.08.2025 10:08
Güncelleme Tarihi: 10.08.2025 10:08

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Sinaloa Karteli ile Maduro Arasında Bağlantı Olduğuna Dair Kanıt Bulunmadığını Açıkladı

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD yönetiminin iddialarının aksine Sinaloa uyuşturucu karteli ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro arasında bağlantı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını açıkladı.

Sheinbaum, düzenlediği basın toplantısında, ABD yönetiminin Maduro'yu Sinaloa kartelinin elebaşı olarak suçlamasına yanıt verdi. Meksika'nın bu konu ile ilgili herhangi bir soruşturma yürütmediğine dikkat çeken Sheinbaum, "Bu konuda ilk kez böyle bir iddia duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı, "Her zaman söylediğimiz gibi, ellerinde bir kanıt varsa bunu bize sunsunlar. Bizim elimizde kanıt yok." dedi. ABD yönetimi, Maduro'yu Sinaloa gibi uluslararası uyuşturucu çetelerinin elebaşı olmakla uzun zamandır suçluyor.

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, 8 Ağustos'ta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı video açıklamasında, Maduro'nun tutuklanmasına yönelik kanıtlar için koydukları 25 milyon dolarlık ödülü 50 milyon dolara yükselttiklerini duyurdu. Bondi, "Maduro, dünyadaki en büyük uyuşturucu kaçakçılarından birisi ve ulusal güvenliğimize tehdittir." ifadelerini kullandı.

ABD, Sinaloa kartelini, "yılda 100 bin Amerikalının ölümüne neden olan sentetik uyuşturucu fentanilin önde gelen tedarikçisi" olarak suçlamaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı