Mehmet Kaya’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Arabanlı iş adamı Mehmet Kaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 15 Temmuz 2016 darbe girişimini anarak birlik, vefa ve şehitleri anma çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 14.07.2026 13:48
Güncelleme Tarihi: 14.07.2026 13:48

Mehmet Kaya’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Mehmet Kaya’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Arabanlı iş adamı kayadan birlik ve vefa çağrısı

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Arabanlı genç iş adamı Mehmet Kaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin o geceki direnişini ve şehitlere duyulan saygıyı vurguladı.

Mesajında, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin aziz milletin iradesine ve geleceğine kastettiğini belirtti. Kaya, bu saldırının kamu kurumlarına ve masum sivillere yönelik alçakça bir teşebbüs olduğunu ifade etti.

Kaya, FETÖ mensuplarının milletin uçak, tank, helikopter ve ağır silahlarını kendi halkına karşı kullanmaktan çekinmediğini; bunun tarihte eşi görülmemiş bir hainlik örneği teşkil ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine milyonların sokaklara, caddelere ve meydanlara akın ederek devleti ve güvenlik güçlerini desteklediğini anımsatan Kaya, 15 Temmuz gecesinin milletin egemenliğine sahip çıkışının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Mesajında ayrıca, o gece gösterilen kahramanlıkların nesilden nesle aktarılmasının bir milli sorumluluk olduğuna dikkat çeken Kaya, Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Mehmet Kaya, 15 Temmuz’un anısına sahip çıkmanın birlik ve beraberliğin korunmasında temel bir rol oynadığını vurgulayarak, toplumun dayanışma ve vefa duygusunu canlı tutma çağrısında bulundu.

MEHMET KAYA’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

MEHMET KAYA’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.