Medilines Hospital 6. kuruluş yılını yeni yönetimiyle kutluyor
Elazığ merkezli Medilines Hospital, 2020’den bu yana verdiği sağlık hizmetini yeni yönetimle sürdürüyor. Ocak 2026 itibarıyla tüm hukuki ve yönetimsel devir süreçleri tamamlanarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine iş insanı Celal Çoban getirildi.
Yönetim değişikliği ve güncel veriler
Kuruluşundan bu yana geçen 6 yıllık dönemde hastane, Türkiye’nin 81 ilinden ve 33 farklı ülkeden gelen hastalara hizmet vererek toplamda 1 milyonu aşkın kişiye sağlık hizmeti sunduğunu açıkladı. Güncel personel sayısı 230 olarak bildirildi.
Yeni yönetimin öncelikleri ve 2026 vizyonu
Celal Çoban yeni dönemde kurumun odak noktalarını şu şekilde özetledi: sağlık teknolojilerine yatırım, dijital altyapının güçlendirilmesi, güçlü ve bilimsel odaklı bir hekim kadrosunun desteklenmesi, hasta güvenliği ve memnuniyetinin artırılması. Çoban, süreci yalnızca yönetim değişikliği olarak görmediklerini, bunun aynı zamanda bir vizyon yenilenmesi olduğunu vurguladı ve 'Sağlıkta Doğru Çizginiz' sloganıyla çalışacaklarını belirtti.
Çoban ayrıca, 2026 Ocak ayından önce hastanenin yönetiminde fiilen yer almadığını, devir işlemlerinin bu tarihte tamamlandığını ve o tarihten itibaren görevi tam yetki ve sorumlulukla üstlendiğini ifade etti. Yeni dönemde doktorların mesleki bağımsızlığının ve bilimsel üretimin destekleneceği, sürekli eğitim ve insan kaynağı güçlendirmesine önem verileceği belirtildi.
Çoban'ın profesyonel arka planı
Çoban, Elazığ Karakoçan doğumlu olduğunu, yaklaşık 30 yıldır Almanya’da lojistik sektöründe faaliyet gösterdiğini ve Türkiye’de mermer, restoran (41 şube) ile gayrimenkul alanlarında yatırımları bulunduğunu açıkladı. Evli ve üç çocuk babası olan Çoban, sağlık hizmetlerini yalnızca bir iş alanı değil, toplumsal bir sorumluluk olarak ele aldığını belirtti.
Hastanenin yeni yönetimi, mevcut kazanımları koruyup üzerine daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapı inşa etmeyi; Medilines Hospital’ı hem bölgesel hem de ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen, referans gösterilen bir marka haline getirmeyi hedefliyor.
ELAZIĞ’DA 2020 YILINDAN BU YANA HİZMET VEREN ÖZEL MEDİLİNES HASTANESİ’NDE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI. 2026 YILI OCAK AYI İTİBARIYLA HASTANENİN TÜM HUKUKİ VE YÖNETİMSEL DEVİR SÜREÇLERİ TAMAMLANARAK, YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ İŞ İNSANI CELAL ÇOBAN RESMEN DEVRALDI