Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

MEB, meslek liseliler için yeni eğitim programını açıkladı!

MEB, meslek lisesinde okuyan öğrenciler için yeni bir eğitim programının uygulamaya konulacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 12:12
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 12:12

MEB, meslek liseliler için yeni eğitim programını açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslek lisesinde eğitim alan gençlerin istihdamının kolaylaştırılması için yeni okul programının devreye alınacağını duyurdu. 

Yayımlanan yeni mevzuatla birlikte meslek liselilerin sektörde eğitim almasının önü açıldı. Öğrencilerin hem eğitim hem de uygulama almasının planlandığı bu sistemde her türlü ihtiyacın çözümü de düşünüldü. Yayımlanan bilgilere göre sektörün yoğun olarak bulunduğu yerlerde okullar açılarak 11. Sınıf öğrencilerinin yerleştirilmesi sağlanacak. Ayrıca, barınma ihtiyaçları da giderilecek. Bakanlığın istihdam odaklı olarak başlattığı bu yeni mevzuat ise önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemi itibarıyla uygulamaya koyulacak. 

meb

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatı sonrasında hazırlanan yönerge kapsamında 30’dan fazla şehirde işletme, sektör temsilcisi, laboratuvar öğretmeni ve yöneticiler arasında görüşmeler gerçekleştirildi. 

Konuya yönelik olarak çeşitli detayları açıklayan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, sektörün yoğun olarak bulunduğu bölgelerde öğrenci hareketliliğinin başlayacağını aktardı. “Bölge okulu” ismi verilecek olan programı ise şöyle tanıttı: 

"Bölge okullarımız, işletmelerin yoğun olduğu yerlerde ve pansiyonlu olacak. İşletme eğitimine tam erişemeyen 11. sınıflarda okuyan öğrencilerimiz için bölge okullarımızda yeni kontenjanlar açacağız. Bu öğrencilerimiz, başarılarına bağlı olarak yerleşmeleri halinde okulun barınma imkanından yararlanacak ve işletme eğitimleri dahil tüm eğitimlerini bu okullarda alacaklar. Böylece 11. sınıflarda da işletmelerde meslek eğitimini hayata geçireceğiz.”

meb

Bu kapsamda 53 alanda ve 114 dalda eğitim verileceğini kaydeden Karagöz, öğrencilerin hem üretim yapacağını hem de öğreneceğini ekledi. Öğrencilerin 9. sınıf itibarıyla işletmelerin olduğu bölgede açılan okullarda eğitim alacağını belirten Karagöz, lise bitinceye kadar bu sürecin devam edeceğini kaydetti. 11 ve 12. sınıfların da üretim hattında öğretmen ve ustaların gözetiminde istihdama katılabileceği belirtildi. 

Son olarak 2024-2025 eğitim döneminde uygulamanın başlayacağını kaydeden Karagöz, başvuruların e-okul üzerinden yapılacağını belirterek sözlerini bitirdi.