MEB'den İlgili Açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mazerete dayalı yer değişikliği başvurusu yapan öğretmenlerin atamalarının büyük bir kısmının gerçekleştirildiğini duyurdu.
Başvuruların Değerlendirilmesi
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin, mazeretlerine dayanarak ihtiyaç duyulan il milli eğitim müdürlüklerine atanacağı belirtildi. Böylece nitelikli eğitimin sürdürülebilirliği amaçlanıyor.
Başvuru Süreci
Mazerete bağlı yer değişikliği için tercih edilen eğitim kurumlarından birine ataması yapılamayan öğretmenlerin, 22-23 Ağustos tarihlerinde sistem üzerinden başvuru yapmaları gerekecek. Atama sonuçları ise 26 Ağustos'ta açıklanacak.
Bakan Tekin'in Mesajı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden ataması yapılan öğretmenlere hayırlı olsun dileğinde bulunarak, öğretmenlerin taleplerinin karşılanmasının önemini vurguladı. Tekin, 2024 yılı yaz tatili dönemi için öğretmenlerin mazerete dayalı atamalarının gerçekleştirildiğini belirtti.
Bakan Tekin, "Mesele, öğretmenlerimizin huzurlu ve mutlu bir ortamda çalışmalarını sağlamak. Bu nedenle, mağduriyet yaşamamaları için gereken her türlü adımı atıyoruz," şeklinde konuştu.