Bist 100
10.716,15 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,07%
ALTIN
2.516,7 1,15%

MEB'den ikinci dönem açıklaması geldi! Okullar resmen günlerce kapalı kalacak

Hem veliler hem de öğrenciler büyük bir merakla ikinci dönemin ne zaman başlayacağına yönelik araştırmalara şimdiden başlamıştı. MEB'den beklenen ikinci dönem açıklaması geldi. Okullar resmen o güne kadar günlerce kapalı kalacak. İşte MEB'den gelen açıklama...

Yayın Tarihi: 21.01.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 21.01.2024 13:44

MEB'den ikinci dönem açıklaması geldi! Okullar resmen günlerce kapalı kalacak

Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla birlikte öğrenciler ara tatiline girdi. Milyonlarca öğrenci ve veli, gözlerini okulların açılacağı tarihe çevirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönemin açılış tarihini açıkladı! İşte öğrencilerin okulları dolduracağı o tarih…

Öğrencilerin heyecanla beklediği karneler, 19 Ocak Cuma günü dağıtılarak ilk dönemin sona erdiğini müjdeledi. Öğrenciler için keyif dolu günler başlamışken, veliler ise yarıyıl tatili için hem eğitici hem de eğlenceli planları çocukları için ayarlamaya başladı. Tatilin başlamasıyla birlikte öğrenciler için 15 günlük serüven başlamışken, yeni beklentiler de gündeme gelmeye devam ediyor. Veliler ikinci yarıyılın ne zaman başlayacağı konusunda merakta. Peki konuyla ilgili açıklama geldi mi? Öğrenciler kaç gün tatil yapacak? İkinci yarıyıl ne zaman başlayacak?

OKULLARDA İKİNCİ DÖNEM AÇIKLAMASI YAPILDI

Salgın hastalıkların ve kar yağışının etkisiyle, "İkinci dönemde okullar açılacak mı?" ve "Okullar ne zaman açılacak?" soruları merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya resmi hesabından yapılan paylaşımıyla tatilin ne kadar süreceği ve okulların açılış tarihi netleşti. Böylelikle hem velilerin hem de öğrencilerin kaç günlük tatil yapacağı açığa kavuştu. 

MEB'den ikinci dönem açıklaması geldi! Okullar resmen günlerce kapalı kalacak

OKULLARADA İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; ilk ve orta öğretim kurumlarının yarıyıl tatili başladı.

Yeni eğitim dönemi ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. Okullar bu tarihe kadar kapalı olacak.

Yarıyıl tatili;

  • 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak,
  • 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak.

İkinci dönem;

  • 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.