Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

MEB’den hem öğrencileri hem velileri ilgilendiren açıklama verildi! “Ödev değil, oyun ve etkinlik yapın”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalanan yazı ile illere, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline dair yönergeler gönderildi. Yazıda, öğrencilerin yarıyıl tatilinde ev ödevi yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi vurgulandı. Böylelikle öğrencilerin tatil sürecinde farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri ve öğrenmeye devam etmeleri hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 21.01.2024 15:39
Güncelleme Tarihi: 21.01.2024 15:39

MEB’den hem öğrencileri hem velileri ilgilendiren açıklama verildi! “Ödev değil, oyun ve etkinlik yapın”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalanan yazıya göre, cuma günü başlamış olan yarıyıl tatili sürecinde öğrencilere ev ödevi yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları teşvik edilecek. Ev ödevlerinin öğrencileri sadece tek bir alana yönlendirmesinin altını çizen Bakan Tekin, test çözme veya özet çıkarma gibi faaliyetlere odaklanmasını engellemek amacıyla bu yönde bir karar aldığı açıkladı. Yapılan vurguda; öğrencilere, yaşlarına uygun aile etkinlikleri ve etkileşimli dijital rehber kitaplarla kaliteli zaman geçirme fırsatı sunulacağı belirtildi.

Paylaşılan yazıda; eğitim öğretim faaliyetlerinin verimli olabilmesi için öğrenci, öğretmen ve velilerin iş birliği içinde çalışmalarının önemi vurgulanırken, bu iş birliğinin okul dışı zamanlardaki etkinliklerle de sürdürülmesi gerektiği ifade edildi. Velilerin öğrencilere destek olmasıyla, okul dışı zamanlardaki eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerin devam ettirilebileceği vurgulandı. Ek olarak, öğrencilere kazandırılması hedeflenen kazanımların ev ödevleri veya sosyal etkinlikler yoluyla değil, ailece yapılan etkinlikler ve bireysel yeteneklere yönelik faaliyetlerle desteklenmesi gerektiği belirtildi.

MEB’den hem öğrencileri hem velileri ilgilendiren açıklama verildi! “Ödev değil, oyun ve etkinlik yapın”

Bakanlık, yarıyıl tatilinde öğrencilerin akademik başarılarına, düşünme becerilerine, kişilik gelişimlerine ve derse etkin katılımlarına olanak sağlayan ev ödevleri yerine, öğrencilerin geniş bir yelpazedeki faaliyetlere katılmalarını sağlayarak tatillerini daha verimli geçirmelerini hedefliyor. Çocuklara bu yarıyıl tatilinde; kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihi mekan gezileri, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler gibi etkinliklerin önerildiği ifade edildi.   

MASALLAR ŞARKILAR DİNLEREK, OYUN OYNAYACAKLAR

Bunlara ek olarak; Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığın illere gönderdiği yazı doğrultusunda, yarıyıl tatili sürecinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" adlı etkileşimli dijital kitap hazırlandı. Kitap, çocukların dil öğrenimi ve düşünme becerilerinin gelişimini oyunlar aracılığıyla destekleyerek, eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyor. Her güne özel oyun önerileri, hikâyeler, masallar, şarkılar, atasözleri, bilmece, bulmaca, tekerleme ve fıkra gibi farklı etkinlikler içeriyor. Seslendirilmiş masallar ve masal şarkıları da içeren kitap, çocukların tatil sürecini daha keyifli ve öğretici hale getirmeyi hedefliyor.

Kitapta; ailelere yönelik olarak, çocuklarla geçirilen kaliteli zamanın, onların iç dünyasını keşfetmeye, iletişim kurmaya ve okula daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacağı vurgulanıyor.

MEB’den hem öğrencileri hem velileri ilgilendiren açıklama verildi! “Ödev değil, oyun ve etkinlik yapın”

OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL TAKVİM SUNULDU

Okul öncesi öğrencilerin, velilerine yönelik olarak "Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi" de hazırlandı. Hazırlanan takvimde, velilere çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için 16 günlük tatil süresince günlük etkinlik önerileri sunuldu.

Her gün, çocukların düşünme becerilerini teşvik edecek bir soru ile başlamakta ve ardından bir kitap önerisi, doğada yapılacak faaliyetler ve çocuğun okulda edindiği becerileri pekiştirmek amacıyla ailece yapılacak bir etkinlik veya oyun önerisi içermekte. Takvimde yer alan etkinlikler, çocukların gelişimine katkıda bulunacak şekilde özenle tasarlandı.

MEB’den hem öğrencileri hem velileri ilgilendiren açıklama verildi! “Ödev değil, oyun ve etkinlik yapın”

LİSELERE ÖZEL TATİL REHBERİ HAZIRLANDI

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin yarıyıl tatilini hem bireysel hem de eğitimsel gelişimleri için verimli bir döneme dönüştürmek amacıyla "Lise Öğrencilerinin Velilerine Yönelik Yarıyıl Tatili Rehberi" hazırlandı.

Rehber kitapta, okul başarısını artırma, motivasyonu yükseltme, aile içi ilişkileri geliştirme stratejilerinden, teknoloji kullanımına, kaliteli vakit geçirmek için yapılabilecek aktivitelere kadar birçok konuya değinildi. "Yarıyıl tatilinde aile toplantısı", "kaliteli zaman geçirmenin mutluluğu", "teknolojinin bilinçli kullanımı", "okul başarısını ve motivasyonunu artırmada ailenin rolü", "yarıyıl tatilinde özel etkinlikler" ve "üniversiteye hazırlık sürecinde aile" başlıkları altında, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı ve destekleyici bir ilişki kurmalarına yardımcı olacak bilgiler sunuluyor.

Rehber kitap, özel gereksinimli çocukların ihtiyaçları ve ilgi alanları göz önüne alınarak uyarlanması ve onlara en uygun eğitim deneyiminin sunulması konusunda da öneriler içeriyor. Söz konusu kaynaklar, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde erişime açıldı.