Tarifi bir kere yaptıktan sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz. Evde bulunan tüm malzemelerden mayasız dereotlu poğaça yapmanız mümkün! Artık hamur mayalandırma ile saatlerce uğraşmaza gerek kalmayacak. Mayısasız dereotlu poğaça tarifi, mayalı poğaçaları aratmayacak. Kıyır kıyır yumuşacık bu poğaça tüm kahvaltılarınızın kurtarıcısı olacak.
MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 tane yumurta
- 2,5 - 3 su bardağı ölçüsünde un
Üzeri için ise;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Daha sonra kabartma tozu, un ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- En son ince ince kıyılmış olan dere otlarınızda da hamurunuzu ilave ederek şekil vermeye başlayın.
- Avcunuzun içerisi ile dilerseniz oval dilerseniz yuvarlak şekil verip, yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirmeyi unutmayın.
- 180 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirin. Herkese afiyet olsun...