DOLAR
42,54 0%
EURO
49,65 0%
ALTIN
5.764,1 0%
BITCOIN
3.901.037,94 0%

Max Verstappen, Monza'da İtalya Grand Prix'si pole pozisyonunu kazandı

Max Verstappen, Monza'da 1:18.792 ile İtalya GP pole pozisyonunu aldı; Norris ve Piastri onu takip etti. Yarış yarın TSİ 16.00'da başlayacak.

Yayın Tarihi: 06.09.2025 18:48
Güncelleme Tarihi: 06.09.2025 18:48

Max Verstappen, Monza'da İtalya Grand Prix'si pole pozisyonunu kazandı

Max Verstappen, Monza'da İtalya Grand Prix'si pole pozisyonunu kazandı

Sıralama turları

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın sezonun 16. etabı İtalya Grand Prix'sinde Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, Monza ile aynı adı taşıyan 5,7 kilometrelik pistte gerçekleştirilen sıralama turlarında 1 dakika 18.792 saniyelik derece elde ederek pole pozisyonuna yerleşti.

Verstappen'in arkasında 0.077 saniye farkla McLaren'in Britanyalı sürücüsü Lando Norris ikinci oldu. McLaren'in Avustralyalı pilotu Oscar Piastri ise 0.190 saniye geride üçüncü sırayı aldı.

Yarış ve sezon bilgileri

İtalya Grand Prix'si Monza'da 53 tur üzerinden koşulacak ve yarış yarın TSİ 16.00'da başlayacak.

Sezon itibarıyla elde edilen etap galibiyetleri dağılımında Oscar Piastri 7, Lando Norris 5, Max Verstappen 2 ve George Russell 1 galibiyete sahip.

Verstappen'in sıralamadaki bu performansı, Monza'daki tek turluk hız açısından takım ve sürücüler arasındaki rekabetin boyutunu ortaya koyuyor; yarışta strateji ve lastik yönetimi belirleyici olacaktır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı