Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MasterChef Hawaii pizza tarifinin püf noktaları sızdırıldı!

MasterChef Türkiye Mutfağı'nın yeni bölümünde tüm yarışmacılar en iyi Hawaii pizzayı yapmak için kıyasa bir mücadele verdi. Yarışmanın ardından MasterChef Hawaii pizzanın püf noktaları sızdırıldı. İşte MasterChef Hawaii pizzanın püf noktaları ve yapılışı…

Yayın Tarihi: 31.10.2023 18:25
Güncelleme Tarihi: 31.10.2023 18:25

MasterChef Hawaii pizza tarifinin püf noktaları sızdırıldı!

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar İtalyan mutfağından olan Hawaii pizza için kıyasıya bir mücadele verdi. Yayınlanan yeni bölümden sonra MasterChef Türkiye mutfağı izleyicileri ise Hawaii pizzanın nasıl yapılacağını dair araştırmalara başladı. Peki MasterChef Hawaii pizza nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?İşte evde MasterChef Türkiye' Hawaii pizza yapanın püf noktaları ve diğer tüm detayları…

MASTERCHEF HAWAII PIZZA TARİFİNİN MALZEMELERİ

Hamur için;

  • 250 gram un
  • 1 çk tuz
  •  1 poşet fırıncı mayası
  • 1 yk zeytinyağ
  • 150 ml soğuk su
  • 1 çk siyah susam

İç malzemeleri;

  • 2 ya da 3 yk taze domates sosu
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kırmızı soğan
  • Jambon ya da tavuk göğüsü şifonatı
  • Mozzarelle topları
  • Kişniş
  • 1/4 ananas

Hawaii pizza

MASTERCHEF HAWAII PİZZA TARİFİ 

Pizza hamuru 

  • İlk etapta mutfak robotumuzun kasesine; ununuzu, fırıncı mayanızı ve gerekli miktardaki tuzunuzu ekleyin. Hemen ardından yavaş yavaş suyunuzu da ekleyerek robotunuzu çalıştırın.
  • Robot kasesinde hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Ardından bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı çörekotu kremanızı ekleyin. Robottan aldığınız hamurunuzu 10 dakika boyunca yoğurma işleminize başlayın.
  • 10 dakika boyunca yorduğunuz pizza hamurun üzerine dikkatle streç filmle kaplayarak hacminin iki katına kadar çıkabilmesi için oda sıcaklığında muhafaza edin. Bu süreç için ortalama 1 saate ihtiyacınız olacaktır.
  • Dinlenen hamurunuzu birkaç dakika daha yoğurduktan sonra unlanmış bir yüzey üzerinde açmaya başlayın. Malzemeleri doldurmadan önce muhakkak hamurunuzu 10 ila 15 dakika kadar dinlendirme özen gösterin. 

 

Doldurma aşaması 

  • Aldığınız ananası parçalara ayırın.Daha sonra kırmızı soğan, domates ve biberleri şerit halinde doğrayın.
  • Hazırladığınız domates salçasını ince bir tabaka halinde hamurun üzerine yayın.
  • Domatesi, jambonlu şifonayı, anası, kırmızı biberi, mozarella toplarını ve kırmızı biberleri sırasıyla dizin.
  • Kabuğunuza susam ekleyerek, pizzanı 220°’de yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirin.