Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Masquareda'daki faciaya oksijen tüpü patlaması sebep oldu! İşte 29 can alan yangında son durum

Dün önce oksijen tüpü patlayan ve daha sonra da alevler içinde kalan Masquerade isimli gece kulübünde 29 kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 03.04.2024 10:35
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 10:35

Masquareda'daki faciaya oksijen tüpü patlaması sebep oldu! İşte 29 can alan yangında son durum

Dün İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta çıkan yangının ardından 29 kişi hayatını kaybederken, yangının oksijen tüpü patlaması sonrası meydana geldiği öğrenildi. 

16 katlı bir binanın en alt katında dün, tadilat sırasında yangın çıktı. Çıkan yangın nedeniyle itfaiye erleri her ne kadar hızlı müdahalede bulunsa da içerideki tadilat ustalarının hayatını kurtaramadı. Toplam 29 can kaybının olduğu olayda, yapılan açıklamalara göre tadilat görevlileri hayatını kaybetti. 

Dün 16 katlı bir binanın eksi 1’inci katında yer alan Masquerade isimli gece kulübünde patlama meydana geldi. Alınan bilgilere göre bayrama kadar bitirilmesi planlanan tadilatta loca yağımı sırasında işçilerin kaynak yapmak üzere kullandığı oksijen tüplerinden biri patladı. Patlama sonrası gece kulübünü hızla alev ve dumanlar kaplarken, bazı işçiler gece kulübünde mahsur kaldı. Olay yerine ise çok sayıda ambulans, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.  

Gece kulübünün kapısı adeta baca görevi gördü! 

Oksijen tüpünün patlamasının alevler yalıtım malzemelerine de sıçradı. Bu nedenle daha hızlı bir şekilde yanma olayı gerçekleşirken, uzmanlara göre gece kulübünün kapısı da adeta bir baca görevi görerek alevleri körükledi ve tek çıkışı da kapattı. İtfaiye olaya birkaç dakika içinde müdahale ederken, gece kulübünün içindeki 29 kişi hayatını kaybetti. Bazı vatandaşların ağır yaralı olarak çıkarıldığı yangının ardından İstanbul Valisi Davut Gül de bölgeye giderek çeşitli incelemeler yaptı. Olaya dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya soruşturma başlatıldığını aktarırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, herhangi bir tadilat izni alınmadığına dikkat çekti. 

9 şahsa gözaltı kararı! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yangın nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başlatılan soruşturma kapsamında 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilirken, 9 şüphelinin gözaltına alındığı duyuruldu. Soruşturma nedeniyle gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle oldu:

  • İş yeri sahipleri - Mehmet Menduh C. ile Şehzade Ş.
  • İşletme müdürü - İsmet Ş. ile Arda Arman P.
  • İş yeri muhasebecisi - Salim A.
  • Tadilat ve ilgili metal işleri sorumlusu - Kahraman E.
  • Metal işleri firma sahibi - Çağatay A.
  • Mobilyacı - Ercan A.
  • İş yeri ortağı Farma D. 

Yangında ekstra yanıcı madde olabilir! 

Konuya yönelik olarak çeşitli uzmanlardan gelen açıklamalarda, alevlerin bu kadar hızlı bir şekilde yayılması için ekstra yanıcı bir maddenin tutuşmuş olabileceğine dikkat çektiler. Uzmanlara göre yalıtım malzemeleri benzinden dahi hızlı yandığı için oksijen tüpünün patlaması ve alev alması sırasında yalıtım malzemelerinin tutuşmuş olabileceğini kaydettiler.