Marmaris'te köprü kuruyor: OPUS 503'ün El Salvador ezgileri

El Salvador'un pop-lirik üçlüsü OPUS 503, 'Palmiye ve Çiçekler Diyarı' turnesiyle 26 Eylül 2026'da saat 19.00'da Marmaris limanında konser verecek.

Yayın Tarihi: 10.08.2026 15:09
Güncelleme Tarihi: 10.08.2026 15:09

Marmaris'te köprü kuruyor: OPUS 503'ün El Salvador ezgileri

OPUS 503 Marmaris konseri:

Marmaris Belediyesi, uluslararası kültür ve sanat programlarına bir yenisini daha ekliyor. El Salvador’un dünyaca tanınan pop-lirik vokal üçlüsü OPUS 503, El Salvador Cumhuriyeti Hükümeti desteği ve El Salvador Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle Marmaris sahnesine çıkacak. Etkinlik, 26 Eylül 2026 Cumartesi günü saat 19.00'da Marmaris Belediye Limanı mendirek alanı'nda düzenlenecek.

turne ve ilham kaynakları:

"Palmiye ve Çiçekler Diyarı El Salvador" adlı uluslararası turne, OPUS 503’ü İspanya, Türkiye, Fas ve İtalya’nın yanı sıra başka kentlere taşıyacak. Turne, UNESCO tarafından El Salvador’un Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak tanınan Panchimalco Çiçekler ve Palmiyeler Kardeşliği'nden ilham alıyor ve altı hafta sürmesi planlanıyor. Marmaris konseri, Ankara ve İstanbul’daki etkinliklerin ardından liman mendireğinde gerçekleştirilecek.

grup, repertuvar ve geçmiş performanslar:

2017 yılında kurulan OPUS 503; José Guerrero, Mauro Iglesias ve Esa Osorio’dan oluşuyor. Grup, lirik söyleme teknikleri ve Bel Canto geleneğini çağdaş müzik repertuvarıyla birleştiren bir çizgi izliyor ve Klasik Crossover ile Pop-Lirik türlerinde performans sergiliyor. OPUS 503 daha önce Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Uruguay, İtalya, Vatikan, Avusturya, Panama, Çin, Güney Kore ve Japonya'da konserler verdi ve El Salvador kültürünün tanıtımında önemli rol oynadı.

Marmaris konserinde grup, kendi repertuvarından eserlerin yanı sıra Türk müziğinden sevilen parçaları da seslendirecek; programda özellikle "Üsküdar’a Gider İken (Kâtibim)" yorumuna yer verileceği açıklandı. Farklı coğrafyalardan gelen müzik öğelerini aynı sahnede buluşturacak etkinlik, kültürel paylaşım ve dostluğun güçlendirilmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Etkinlik, Marmaris Belediyesi ve El Salvador Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle halka açık olarak düzenleniyor; katılım ve detaylı bilgi için belediyenin duyuruları takip edilebilir.

EL SALVADOR’UN DÜNYACA TANINAN POP-LİRİK VOKAL ÜÇLÜSÜ OPUS 503, EL SALVADOR’UN BAĞIMSIZLIĞININ...

EL SALVADOR’UN DÜNYACA TANINAN POP-LİRİK VOKAL ÜÇLÜSÜ OPUS 503, EL SALVADOR’UN BAĞIMSIZLIĞININ 205. YIL DÖNÜMÜ KAPSAMINDA ÇIKTIĞI "PALMİYE VE ÇİÇEKLER DİYARI EL SALVADOR" ADLI ULUSLARARASI TURNE ÇERÇEVESİNDE MARMARİS’TE MÜZİKSEVERLERLE BULUŞACAK.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.