Mardin için iş dünyasıyla yeni köprü: Duyan'ın ASKON ziyaretinde iş birliği vurgusu

MTSO başkan adayı Veysi Duyan, ASKON Genel Merkezi'nde Orhan Aydın ve Volkan Kahraman ile Mardin'in ticari potansiyelini; üretim, yatırım ve ihracat alanlarında iş birliğini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 10.09.2026 14:28
Güncelleme Tarihi: 10.09.2026 14:28

Mardin için iş dünyasıyla yeni köprü: Duyan'ın ASKON ziyaretinde iş birliği vurgusu

Mardin ve ASKON buluşmasının gündemi

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Veysi Duyan, İstanbul'daki ASKON Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Orhan Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Volkan Kahraman ile görüştü. Toplantıda Mardin'in mevcut ticari potansiyeli ile iş dünyasının beklentileri kapsamlı şekilde ele alındı.

görüşmede öne çıkan konular:

Tarafsız değerlendirme ve ortak yol haritası oluşturma çabasıyla gerçekleştirilen görüşmede, Mardin'in üretim, yatırım ve ihracat kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Katılımcılar, şehir ekonomisinin rekabet gücünü artıracak sektörlerin desteklenmesi ve iş dünyasıyla sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir iş birliklerinin kurulmasının öneminde uzlaştı.

iş birliğinin somut katkıları:

Toplantıda öne çıkan bir diğer nokta, güçlü ilişkiler ve iletişim kanallarının yatırım ve ihracat akışına doğrudan katkı sağlayacağı yönündeydi. Duyan, Mardin'de ekonomik ivmeyi hızlandırmak için özel sektör, ticaret odası ve ulusal kuruluşlarla koordineli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Görüşme karşılıklı değerlendirmeler ve geleceğe dönük iş birliği önerileriyle tamamlandı.

Ziyaretin sonunda Veysi Duyan, nazik ev sahiplikleri ve görüşme değerlendirilmeleri nedeniyle Orhan Aydın ve Volkan Kahraman'a teşekkür etti. Taraflar, önümüzdeki dönemde somut adımlar atılması için iletişimi sürdüreceklerini belirtti.

MARDİN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKAN ADAYI VEYSİ DUYAN, İSTANBUL'DAKİ ASKON GENEL MERKEZİ'NDE...

MARDİN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKAN ADAYI VEYSİ DUYAN, İSTANBUL'DAKİ ASKON GENEL MERKEZİ'NDE GENEL BAŞKAN ORHAN AYDIN İLE GÖRÜŞTÜ. GÖRÜŞMEDE MARDİN'İN TİCARİ POTANSİYELİ VE İŞ BİRLİĞİ İMKANLARI ELE ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.