Mardin'de kuyumcu esnafı kavgası: 1 kişi hayatını kaybetti, 13 şüpheli tutuklandı

Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda kuyumcu esnafı arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü; 17 gözaltından 13'ü tutuklandı.

Yayın Tarihi: 29.11.2025 23:38
Güncelleme Tarihi: 29.11.2025 23:38

Mardin'de kuyumcu esnafı kavgası: 1 kişi hayatını kaybetti, 13 şüpheli tutuklandı

Mardin'de kuyumcu esnafı kavgası: 1 kişi hayatını kaybetti, 13 şüpheli tutuklandı

Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda kuyumcu esnafı arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü; olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı ve çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Olayın ayrıntıları

İki esnaf arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, tarafların birbirlerine sopa, bıçak, tekme ve yumruklarla saldırması sonucu büyüdü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, havaya uyarı ateşi açarak kavgayı sonlandırdı ve müdahale sonrası yaralananlara sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

Yaralananlar ve şüpheliler

Olayda yaralananlar arasında Şirin D. (35), Diyar A. (25) ve Abdurrahman A. (51) ile Ulaş Delener bulunuyordu. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Ulaş Delener hayatını kaybetti.

Soruşturma ve adli süreç

Olayla ilgili olarak 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 13 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı ve 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma ve adli işlemler devam ediyor.

ULAŞ DELENER, TÜM MÜDAHALEYE RAĞMEN KURTARILAMADI.

ULAŞ DELENER, TÜM MÜDAHALEYE RAĞMEN KURTARILAMADI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.