Mardin'de 5 Öldüren Silahlı Saldırı Davasında Mütalaa Hazırlandı

Mardin'de 5 Irak uyruklunun öldürüldüğü davada sanıklar hakkında ağır cezalar talep edildi. Yargılama süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 20:16
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 20:16

Mardin'de 5 Öldüren Silahlı Saldırı Davasında Mütalaa Hazırlandı

Mardin'de Şok Eden Cinayet Davası

Mardin'de geçtiğimiz yıl Irak uyruklu 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırı davasında önemli gelişmeler yaşandı. Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 2'si tutuklu, 4 sanığın yargılandığı süreçte savcı, sanıklar hakkında mütalaa sundu.

Savcıdan Ağır Cezalar Talebi

Savcının hazırladığı mütalaa doğrultusunda, tutuklu sanıklar Abdullah K. ve Faris A. hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ile birlikte 11 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Tutuksuz sanık İbrahim D. için de 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz diğer sanık Murat Y. hakkında ise beraat kararı verilmesi talep edildi.

Olay Günü Neler Oldu?

Olay, 19 Ocak 2023 tarihinde Mardin'in Artuklu-Nusaybin kara yolunun Yeniköy mevkisinde gerçekleşti. Irak plakalı cip, düzenlenen silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63) ve Abdullah Saleh Mustafa (69) olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetti.

Duruşma Takvimi

Sanıkların yargılanmasına ve savcının mütalaasının görüşülmesine 14 Kasım'da devam edileceği öğrenildi. Bu davada istenen cezalara ilişkin detaylar ise taraflar arasında tartışılacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı