Bist 100
10.676,65 1%
DOLAR
32,25 0,14%
EURO
35 0,27%
ALTIN
2.406,76 0,37%

Mantıyı bir de böyle deneyin! Çıtır çıtır mutfağınıza lezzet getirecek çıtır mantı tarifi

Dışarıda mantı yemeye bu tariften sonra son vereceksiniz! Evinizde kendi emeğininizle yapacağınız çıtır çatır mantı tarifi duyuruldu. Haşlama mantılara veda etmeye hazır olun. Lezzetli parmak yedirtecek çıtır mantı tarifi...

Yayın Tarihi: 28.12.2023 10:36
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 10:36

Mantıyı bir de böyle deneyin! Çıtır çıtır mutfağınıza lezzet getirecek çıtır mantı tarifi

Evinizde lezzetli mi lezzetli çıtır çıtır mantı yapmaya hazır olun! Dışarıda yediğiniz mantıları ve haşlama mantıları artık çöpe atmanın vakti geldi. 20 dakikada hazırlayacağınız; 15 dakikada pişirceğiniz, 4 - 6 kişilik çıtır mantı tarifi sizlerle! Bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği, lezzetine hayran kalacağı bu tarif komşularınızı kapıda kuyruk edecek. İşte çıtır çıtır mantı tarifini malzemeleri ve yapılışı...

ÇITIR MANTI TARIFİ MALZEMELERİ

Hamuru için 

  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde sirke
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 su bardağı ölçüsünde su 
  • 2.5 - 3 su bardağı ölçüsünde un 

İç harcı için

  • 5 tane orta boy haşlanmış patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pulbiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber 
Üzeri için
  • 1 çorba kasesi yoğurt 
  • 1 -2  diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber


ÇITIR MANTI

ÇITIR MANTI NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta uygun bir tavanın içersine 3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek, küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları ekleyin ve güzelce kavurun.
  2. Ezilmiş patatesleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. 
  3. En son baharatları ekleyip son bir defa karıştırıp, oda sıcaklığında soğuması için kenara bırakın.
  4. Daha sonra derin bir kabın içersine tuz, yumurta ve sirkeyi karıştırıp üzerine un ve suyu ilave ederek 2 - 3 dakika kadar güzelce yoğurun. 
  5. Ele yapışmayacak bir hamur elde etmeye özen gösterin.
  6. Üzerini örtüp 10 - 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
  7. Tezgahınızın üzerine hafif un serpiştirin ve dinlenmiş olan hamuru bir oklava yardımıyla güzelce açın. Ne çok ince ne de çok kalın olmamasına özen gösterin.
  8. Bir çay bardağı ağzı ile hamuru yuvarlak olarak keserek, içerisine patatesli harçtan koyup, yarım ay şeklinde üstünü kapatın.
  9. Kenar kısımlarını bastırarak açılmasının önüne geçin.
  10. Bütün hamuru bu şekilde yaparak tamamlayın. 
  11. Uygun bir tavanın içersine bol sıvı yağ ekleyip, ısıtın. 
  12. Üzerine pulbiber ekleyerek karıştırıp, ocaktan alın. 
  13. Kızaran mantıları bir servis tabağının içerisine alın. 
  14. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. 
  15. En son pulbiberli tereyağını da gezdirip, ince ince doğramış olduğunuz maydonozları serpiştirin. Herkese afiyet olsun...