Manisalı sporcu iki ayda 14 kilo verip şampiyonluğa hazırlanıyor

Manisalı vücut geliştirme sporcusu Mustafa Öyken, 27-30 Ağustos 2026 tarihli IFBB Balkan ve NPC Pro yarışmaları için iki ayda 14 kilo verip 78 kiloda sahneye çıkmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2026 10:05
Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 10:08

Manisalı sporcu iki ayda 14 kilo verip şampiyonluğa hazırlanıyor

Manisalı sporcu iki ayda 14 kilo verip şampiyonluğa hazırlanıyor

Hazırlık süreci ve hedefler

Manisalı vücut geliştirme sporcusu Mustafa Öyken, 27-30 Ağustos 2026 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Fuar Alanı'nda düzenlenecek IFBB Balkan Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ile NPC Professional League Türkiye Pro yarışmalarına hazırlanıyor. 'Men’s Physique' kategorisinde sahne alacak olan Öyken, yaklaşık iki ayda 14 kilo vererek 78 kiloda yarışmayı hedeflediğini belirtti.

Günlük program ve antrenman düzeni

Spora 2017 yılında Dr. Emre Özdemir'in teşvikiyle başladığını söyleyen 34 yaşındaki Öyken, profesyonel kariyerine ise 6 yıl önce adım attı. Son üç yıldır çeşitli organizasyonlarda yarışan sporcu, bu yılki en büyük hedefinin şampiyonluk olduğunu vurguluyor.

Öyken'in günlük rutininde disiplin ön planda. Sabah 05.45'te kalkıp 30 dakika kardiyo yapıyor, ardından fabrikada AR-GE bölümünde 10 saat çalışıyor. İş çıkışında salonda üç seans halinde, her biri yaklaşık 50 dakika süren antrenmanlar gerçekleştiriyor ve gününü yeniden 30 dakika kardiyo ile tamamlıyor. Şu anki kilosunun 92 olduğunu, sahneye 78 kilo ile çıkmayı planladığını ifade etti.

Kariyer, eğitim ve destek ekibi

Elektronik mezunu olan Öyken, profesyonel sporculuğun yanı sıra antrenörlük belgesine sahip ve bakanlık onaylı modellik ile oyunculuk eğitimlerini sürdürüyor. Hazırlık sürecinde antrenörü Murat Can Yanaröz ile çalıştığını belirtti. Yarışmalarda ilk beş sıranın önemine dikkat çeken sporcu, 'Bu yıl ilk hedefim ilk üç arasına girmek. Ancak asıl hedefim şampiyonluk' sözleriyle iddiasını dile getirdi.

Çalışma düzeni ve motivasyon

Haftanın üç gününü Manisa'da, dört gününü İstanbul'da geçiren Öyken, İstanbul'da set çalışmalarına katılıp antrenmanlarını aksatmadığını söyledi. Hayatını şekillendiren prensiplerini 'Asla pes etme' ve 'Bir şampiyon gibi yaşa' olarak özetleyen sporcu, gelecek yıllarda ulusal ve uluslararası arenada daha büyük başarılara ulaşmayı hedeflediğini ekledi.

Balkan şampiyonası için geri sayım başladı: Öyken'in hedefi, yoğun programıyla 27-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak organizasyonda istenen formu yakalayarak, Men’s Physique kategorisinde iddialı bir derece elde etmek.

MANİSALI VÜCUT GELİŞTİRME SPORCUSU MUSTAFA ÖYKEN, 27-30 AĞUSTOS TARİHLERİNDE İSTANBUL'DA...

MANİSALI VÜCUT GELİŞTİRME SPORCUSU MUSTAFA ÖYKEN, 27-30 AĞUSTOS TARİHLERİNDE İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK IFBB BALKAN VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS ŞAMPİYONASI İLE NPC PROFESSİONAL LEAGUE TÜRKİYE PRO YARIŞMALARI ÖNCESİNDE SIKI BİR HAZIRLIK SÜRECİNE GİRDİ. 'MEN'S PHYSİQUE' KATEGORİSİNDE MÜCADELE EDECEK OLAN ÖYKEN, YAKLAŞIK İKİ AYDA 14 KİLO VEREREK 78 KİLODA SAHNEYE ÇIKMAYI HEDEFLEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

MANİSALI VÜCUT GELİŞTİRME SPORCUSU MUSTAFA ÖYKEN, 27-30 AĞUSTOS TARİHLERİNDE İSTANBUL'DA...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!