Manisa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel 10 yıllık birikimini 'Az Daha Çoktur' kitabında topladı

Manisa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, 10 yıllık yazı birikimini 75 denemelik 'Az Daha Çoktur' kitabında topladı; eser samimi ve evrensel değerlere odaklanıyor.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 12:53
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 12:53

Manisa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel 10 yıllık birikimini 'Az Daha Çoktur' kitabında topladı

Manisa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel 10 yıllık yazı birikimini kitaplaştırdı

Deneme türünde mülki idareye yeni bir yaklaşım

Manisa'nın Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, 10 yıllık yazı birikimini bir araya getirerek Az Daha Çoktur adlı eseri yayımladı. Kitap, mülki idare alanında deneme türünde kaleme alınmış örnek çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Genel, kitabın akademik bir çalışma olmadığını; samimi, yalın ve kısa denemelerden oluştuğunu, tek solukta okunmak yerine sindirilerek değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Eserde yer alan yazıların bir kısmının 2006'da başladığı, son yazının ise 2016'da kaleme alındığı ifade edildi.

75 deneme, kalıcılık odaklı konu seçimi

Kitapta 75 ayrı deneme yer alıyor. Genel, yazılarını günlük ve geçici konular yerine daha kalıcı ve evrensel değerlere dayandırmaya gayret ettiğini, bugün doğru olanın gelecek yıllarda da anlamını korumasını hedeflediğini söyledi. Yazılarının, geride anlamlı bir söz bırakma düşüncesiyle kaleme alındığına dikkat çekti.

Eserde yer alan "Hanım Gelin" adlı yazının Genel'e 2011 yılında Yılın Kaymakamı ödülünü kazandırdığı, ayrıca "Baba Nasihati" gibi kişisel ve etkileyici metinlerin de bulunduğu kaydedildi. Genel, eserin fazla okunup okunmadığına dair mütevazı bir değerlendirme yaparken, modasının geçmemesi için evrensel olma kaygısı taşıdığını belirtti.

Mülki idarede deneme geleneği ve yazarın kişisel ilgi alanları

Genel, mülki idare camiasında hatıra türünde eserler bulunduğunu ancak deneme türünde kaleme alınmış çalışmaların sınırlı olduğunu, bu açıdan kendi eserinin farklı bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Kitabın mülki idareye yönelik deneme türünde bir örnek teşkil ettiği vurgulandı.

Mesleğinin yanı sıra farklı ilgi alanlarıyla da bilinen Kaymakam Genel'in at üzerinde okçuluk yaptığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı zihgir ve bıçak ustalığıyla ilgilendiği bilgisi paylaşıldı. Genel, kitapta bu kişisel ilgi alanlarına dair izler de bıraktı.

Özgeçmiş

1969 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde doğan Fatih Genel, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk babası olan Genel, Türkiye'nin farklı illerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuş; halen Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kaymakam olarak görevini sürdürüyor.

MANİSA’NIN ŞEHZADELER KAYMAKAMI FATİH GENEL, 10 YILLIK BİRİKİMİNİ KALEME ALDIĞI "AZ DAHA ÇOKTUR"...

MANİSA’NIN ŞEHZADELER KAYMAKAMI FATİH GENEL, 10 YILLIK BİRİKİMİNİ KALEME ALDIĞI "AZ DAHA ÇOKTUR" ADLI ESERİYLE MÜLKİ İDARE ALANINDA DENEME TÜRÜNDE KİTAP YAZAN İLK İSİMLERDEN BİRİ OLDU. GENEL, KİTABININ AKADEMİK DEĞİL, SAMİMİ VE YALIN BİR ÜSLUPLA KALEME ALINMIŞ DENEMELERDEN OLUŞTUĞUNU BELİRTTİ.

MANİSA’NIN ŞEHZADELER KAYMAKAMI FATİH GENEL, 10 YILLIK BİRİKİMİNİ KALEME ALDIĞI "AZ DAHA ÇOKTUR"...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.