DOLAR
42,81 -0,04%
EURO
50,4 -0,47%
ALTIN
6.099,62 -2,13%
BITCOIN
3.851.250,64 -1,93%

Manisa Sarıgöl'de sağanak yağmur çiftçileri sevindirdi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde beklenen sağanak yağmur bağları ve ekili alanları suladı; çiftçiler yağışın kışlık su ihtiyacını karşılamada önemli olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 22.12.2025 17:44
Güncelleme Tarihi: 22.12.2025 17:44

Manisa Sarıgöl'de sağanak yağmur çiftçileri sevindirdi

Manisa Sarıgöl'de sağanak yağmur çiftçileri sevindirdi

Bağlar ve ekili alanlar için can suyu niteliğinde yağış

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde uzun süredir beklenen sağanak yağmur, tarım alanlarını sulayarak çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Bölgede etkili olan sağanak yağışların toprağa yavaş yavaş emilerek düşmesinin tarım açısından son derece faydalı olduğunu belirten çiftçiler, yağmurun özellikle bağlar ve ekili alanlar için can suyu olduğunu ifade etti.

Çiftçiler yaptıkları açıklamada, "Yağmurları dört gözle bekliyorduk. Uzun zamandır bağlarımızı derin kuyu sondaj pompalarıyla sulamak zorunda kalıyorduk. Kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyeleri de oldukça düştü. Bu yağışlar devam ederse ekili alanlar ve bağlarımızın kışlık su ihtiyacı büyük ölçüde karşılanmış olur" dedi.

Öte yandan, sağanak yağışların ardından ilçe merkezi ve çevresinde oluşan sisin, özellikle sabah ve akşam saatlerinde görüş mesafesini olumsuz etkilediği bildirildi.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİ VE ÇEVRESİNDE UZUN SÜREDİR BEKLENEN SAĞANAK YAĞMUR, TARIM ALANLARINI...

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİ VE ÇEVRESİNDE UZUN SÜREDİR BEKLENEN SAĞANAK YAĞMUR, TARIM ALANLARINI SULARKEN ÇİFTÇİLERİN DE YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİ VE ÇEVRESİNDE UZUN SÜREDİR BEKLENEN SAĞANAK YAĞMUR, TARIM ALANLARINI...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.