Meclis jeopark ziyaretinde toplandı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu yönetiminde gerçekleştirilen Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıda 17 ilçede devam eden yatırımlar, tamamlanan etaplar ve önümüzdeki döneme ilişkin proje öncelikleri paylaşıldı.
Kula-Salihli jeoparkı ve tanıtım:
Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez toplantının açılışında Kula'nın tarihî ve turizm potansiyeline dair bilgi verirken, jeopark koordinatörleri Prof. Dr. Tuncer Demir ile Doç. Dr. Serdar Aytaç jeoparkın sahip olduğu değerleri ve yürütülen çalışmaları sundu. Dutlulu, Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı'nın ülkemizi temsil eden tek jeopark olması nedeniyle Manisa için önemli bir tanıtım ve turizm değeri taşıdığını vurguladı.
Altyapı ve ulaşımda somut adımlar:
Başkan Dutlulu, il genelinde eşit ve adil hizmet anlayışıyla yürütülen çalışmaları anlattı. Muradiye İstasyon Caddesi'nde etaplı altyapı çalışmaları sürdüğünü, tamamlanan bölümlerde üstyapıya geçileceğini belirtti. Temmuz ayında 168 kilometre asfalt çalışması yapıldığını; şantiyelerde 9 bin 430 ton rotmiks ve 12 bin tonun üzerinde sıcak asfalt üretildiğini açıkladı.
Çalışmalar arasında Alaşehir, Sarıgöl, Şehzadeler ve Turgutlu Kültür Sokak'taki asfalt uygulamaları ile Salihli Şüheda ve Park Caddeleri'ndeki devam eden işler öne çıktı. Ayrıca Demirci, Selendi ve Alaşehir'i kapsayan sıcak asfalt ihalesinin 5 Ağustos'ta gerçekleştirildiği bildirildi.
Cider Yolu'nda kamulaştırma devam ederken, kamulaştırma alanlarına zarar verilmeden yolun kullanıma açıldığı; Saruhan Otel Kavşağı çalışmalarında bu yolun aktif olarak kullanılacağı ifade edildi. Kamulaştırma tamamlandığında yolun bulvar düzenine alınmasının Manisa trafiğine kalıcı çözüm sağlayacağı belirtildi.
sosyal tesis, kültür ve ilçe yatırımları:
Akpınar Mesire Alanı'nın belediye işletmesine verildiği, Kent Estetiği ve Fen İşleri çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Dutlulu, 'Kimseden alıp kimseye vermiyoruz. Kimseye peşkeş çekmiyoruz. Biz halkçı belediyecilik yapıyoruz. Burası tamamen belediyemiz tarafından işletilecek' ifadelerini kullandı.
Köprübaşı'nda ilk kez sıcak asfalt uygulaması yapıldığı; Karayolları izniyle merkezden geçen yolda da sıcak asfalt çalışması planlandığı kaydedildi. Ahmetli'de gündüz bakım evi projesinin yüzde 42 seviyesinde olduğu, Gölmarmara Tiyenli Camii restorasyonunun sürdüğü bildirildi.
Kula'da tahıl ambarı projesinde sona yaklaşıldığı (37 milyon lira), eski pazaryeri düzenlemesinin ise yaklaşık 10 milyon lira yatırım ile devam ettiği açıklandı. Başkan Dutlulu, Kula'ya yapılması planlanan yaklaşık 40 milyon liralık spor salonu yatırımının Büyükşehir tarafından karşılanacağını ve meclis sürecinin tamamlanması çağrısında bulundu.
bütçe, kavşak projeleri ve ulaşım hedefleri:
Kırkağaç'ta yarım kalan belediye hizmet binasının tamamlanması için 69 milyon liralık ihale yapıldığı duyuruldu. Turgutlu Ergenekon Kavşağı projesinin 358 milyon lira bedelle başladığı, Saruhanlı ve Akhisar kavşaklarının proje ihalelerinin tamamlandığı; üç kavşak projesinin toplam bedelinin 1 milyar liranın üzerinde olduğu bilgisi paylaşıldı. Dutlulu, gerekirse kredi kullanacaklarını belirterek projeleri hayata geçirme kararlılığını vurguladı.
Toplu ulaşımda filoya 14 yeni otobüs dahil edildiği, 2027'de yaklaşık 300 kooperatif aracının yenilenmesi için destek kampanyaları başlatma hedefi olduğu ifade edildi. Ayrıca il genelinde kapalı durak çalışmaları sürdürülecek; yeni duraklar aydınlatma, klima ve kamera sistemleriyle donatılacak.
siyasi gelişmeler ve kapanış:
Meclis sırasında Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper'in önce gözaltına alındığı, ardından tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Dutlulu, Özalper'in sağlık durumu ve ailesine dikkat çekerek destek mesajı verdi ve masumiyetinin kısa sürede ispatlanmasını diledi.
Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi, komisyon raporlarının ve tekliflerin oylanması ile devam etti. Toplantıda ayrıca 56 meclis üyesi ve 14 belediye başkanı'nın Yeni Parti'ye geçmesinin ardından meclis ihtisas komisyonları için yeni üyeler belirlendi.
Toplantı sonrası Nar Çiçeği Hanımeli Derneği Başkanı Gülşah Kömürcü ve Genel Sekreter Tuğçe Yetiş, kadın kooperatiflerine sağlanan katkılar nedeniyle Başkan Dutlulu'ya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI’NDA 17 İLÇEDE SÜRDÜRÜLEN YATIRIMLAR İLE HAYATA GEÇİRİLECEK YENİ PROJELERİ ANLATTI.