Bağ bozumu şenlikleri programı:
Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek tarafından davet edilen vatandaşlar, 5-8 Eylül tarihlerinde Manisa'da düzenlenecek Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında bağcılığın, yerel kültürün ve gastronominin buluşmasına tanıklık edecek. Etkinlikler Ulupark, Cumhuriyet Meydanı, Yeşilköy, Sancaklıiğdecik, Kurşunlu Han gibi kentin merkez ve kırsal noktalarında eş zamanlı olarak gerçekleşecek ve her yaş grubuna hitap edecek içerikler sunacak.
Açılış günü ve ilk etkinlikler:
Şenlik, 5 Eylül Cumartesi sabahı saat 09:00'da Hacıhaliller Mahallesi'ndeki Bağ Kahvaltısı ile başlayacak. Ardından saat 10:30'da geleneksel üzüm kesimi yapılacak. Saat 11:00'de Ulupark'ta gastronomi stantları, Şemsiyeli Sokak'ta kooperatif, kadın el emeği ve üzüm stantları ziyarete açılacak; aynı saatte Manolya Meydanı'nda protokol konuşmaları ve üzüm dağıtımı gerçekleştirilecek.
Gün boyunca Kurşunlu Han'daki sanat atölyeleri (14:00-21:00) ve Ulupark'taki şef atölyeleri (17:00-20:00) ziyaret edilebilecek. Söyleşi programlarında 18:30'da Mustafa Sacit İnan Tarzan Meydanı'nda, 19:00'da İnci Aral ve Utku Yılmaz Yeşilköy Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşacak. Akşam programında 19:30'da Tarzan Meydanı'nda Kovan, 20:00'de Yeşilköy Mahallesi'nde Erşan Hürman sahne alacak. Saat 20:30'da Hakkı İplikçi Parkı'ndan başlayacak Bağ Bozumu Korteji sonrasında, 21:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Yüksek Sadakat konseriyle açılış coşkusu doruğa ulaşacak.
Gastronomi ve yörük kültürü buluşması:
6 Eylül Pazar günü etkinlikler Sancaklıiğdecik Mahallesi'nde düzenlenecek Bağ Bozumu ve Yörük Kültür Şenliği ile renklenecek. Ulupark ve Şemsiyeli Sokak'taki stantlar saat 11:00'de açılırken, Kurşunlu Han'daki atölyeler yine 14:00-21:00 arasında sürecek. Ulupark, 17:00-20:00 saatleri arasında 'En Güzel Yaprak Sarması Yarışması'na ev sahipliği yapacak.
Söyleşilerde 18:30'da Doç. Dr. Ahmet Uhri Tarzan Meydanı'nda üzümün uygarlık tarihindeki yeri anlatılacak; 19:30'da aynı meydanda Pertev halk konseri düzenlenecek. Gün boyunca gastronomi stantları ve el emeği pazarı ziyaretçilere geleneksel tatları ve kültürel mirası tanıtacak.
Tarımsal çalışmalar ve üretici odaklı oturumlar:
7 Eylül Pazartesi günü tarımsal kalkınma ön plana çıkıyor. 10:00-16:00 saatleri arasında Giritligil Otel'de Bağcılık ve Tarım Çalıştayı gerçekleştirilecek; stantlar saat 11:00'de açılacak, sanat atölyeleri ise 14:00-21:00 arasında devam edecek.
Aynı gün 17:00'de Ulupark'ta Yaş Üzüm Yarışması yapılacak; 18:00-20:00 arası şef atölyeleri, 18:30'da Tarzan Meydanı'nda Gizem Tarım ve Utku Yılmaz söyleşileri, 19:15'te Yusuf Can İndibay ve Utku Yılmaz söyleşileri programda yer alacak. 19:00'da Karaağaçlı Mahallesi'nde Adnan Çobanoğlu üretici sorunlarını ele alacak. Akşam konserleri 20:00'de Tarzan Meydanı'nda Umutsuz Vaka ve aynı saatte Karaağaçlı Mahallesi'nde Erşan Hürman ile devam edecek.
Kapanış programı ve üreticinin sesi:
Şenlik, 8 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek etkinliklerle sona erecek. Gün boyu stantlar 11:00'de açık olacak, sanat atölyeleri 14:00-21:00, şef atölyeleri ise 17:00-20:00 arasında ziyaret edilebilecek. Son söyleşide 19:00'da Aşağıçobanisa Mahallesi'nde Caner Özmen üreticilerle bir araya gelerek toprağın geleceğini konuşacak. Gün 20:00'de aynı mahallede Erşan Hürman halk konseriyle kapanış yapacak; ayrıca şenlik boyunca düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla Manisa'nın bu anları belgeleyerek gelecek kuşaklara aktarılacak.
Başkan Hakan Şimşek, etkinliğin sadece bir eğlence değil, Manisa üzümüne ve üreticinin emeğine sahip çıkma çağrısı olduğuna dikkat çekti. Şimşek, dört gün boyunca kent genelinde geleneklerin yaşatılacağını, çalıştay ve yarışmalarla tarımsal geleceğe ışık tutulacağını vurguladı ve tüm hemşehrileri ile çevre illerden gelecek misafirleri şenliğe davet etti.
ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI HAKAN ŞİMŞEK VATANDAŞLARI MANİSA’DA 5-8 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİNE DAVET EDEREK "4 GÜN BOYUNCA YEŞİLKÖY’DEN SANCAKLIİĞDECİK'E, ULUPARK'TAN CUMHURİYET MEYDANI'NA KADAR KENTİN HER KÖŞESİNDE GELENEKLERİMİZİ YAŞATIRKEN, ÜRETİCİMİZİN SESİNİ DUYURACAK ÇALIŞTAY VE YARIŞMALARLA TARIMSAL GELECEĞİMİZE DE IŞIK TUTACAĞIZ" DEDİ.