Manisa bağlarında rekolte tespit çalışmaları hız kazandı

Manisa'da 2026 çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesini belirlemek için İl ve İlçe Tarım ekipleri ile paydaşların katılımıyla saha incelemeleri başladı.

Yayın Tarihi: 23.07.2026 10:01
Güncelleme Tarihi: 23.07.2026 10:01

Manisa bağlarında rekolte tespit çalışmaları hız kazandı

Manisa'da rekolte tespit çalışmaları başladı

Türkiye’nin çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde lider illerinden Manisa’da, 2026 yılı üzüm rekoltesini belirlemeye yönelik saha çalışmaları başladı. İl genelindeki üzüm üretim alanlarında yürütülen tespit çalışmaları, hasat öncesi dönemde verinin yerinde ve güvenilir biçimde toplanmasını amaçlıyor.

Çalışmalarda İlçe Rekolte Tahmin Komisyonları bünyesindeki teknik personel ile İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri temsilcileri ve paydaş kurumların görevlileri bağlarda incelemeler yapıyor. Yerinde yapılan gözlemler, üretim potansiyesinin nicel ve nitel açıdan değerlendirilmesine olanak tanıyor.

Saha incelemelerinin odağı:

Teknik ekipler bağlardaki verim durumu, ürün gelişimi ve sezonun genel seyri gibi kriterleri değerlendiriyor. Yapılan ölçümler ve yerinde gözlemlerle, bağ başına tahmini verim ve toplanabilecek ürüne ilişkin veriler derleniyor. Bu veriler, 2026 yılı toplam rekolte potansiyelinin ortaya konmasında temel oluşturuyor.

Sektör için beklenen katkılar:

Hasat dönemi öncesinde tamamlanması planlanan çalışmalar sonucunda oluşturulacak sağlıklı ve güvenilir rekolte verilerinin, üreticilerden ihracatçılara kadar tüm paydaşların planlama süreçlerine önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Ayrıca, rekolte tespit sonuçları üzüm piyasasının daha sağlıklı yönlendirilmesi ve arz-talep dengesinin öngörülmesine yardımcı olacak.

Yetkililer, saha çalışmalarının düzenli ve kapsamlı yürütülmesiyle Manisa’nın 2026 üzüm üretim potansiyelinin doğru şekilde tespit edileceğini ve elde edilecek verilerin sektör kararlarında yol gösterici olacağını belirtiyor.

TÜRKİYE'NİN ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM ÜRETİMİNDE LİDER KONUMDA BULUNAN MANİSA'DA 2026 YILI ÜZÜM...

TÜRKİYE'NİN ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM ÜRETİMİNDE LİDER KONUMDA BULUNAN MANİSA'DA 2026 YILI ÜZÜM REKOLTESİNİ BELİRLEYECEK SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI. TEKNİK EKİPLER BAĞLARDA İNCELEME YAPARAK VERİM VE ÜRÜN DURUMUNU YERİNDE DEĞERLENDİRİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.