Manavgat’ta site deposunda yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü
Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesinde bir sitenin depo bölümünden yükselen duman ve yanık kokusu, site sakinleri arasında korku ve paniğe yol açtı. Olay, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Müdahale ve olay yeri çalışmaları
Yangın ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ile Side Jandarma Karakolu ekipleri sevk edildi. İtfaiye müdahalesine ilişkin bildiride, 3 itfaiye aracının kısa sürede olay yerine ulaştığı ve ekiplerin, içeride insan olabileceği ihtimaline karşın alarma geçtiği belirtildi.
İtfaiye ekiplerinin yaptığı ön incelemede, sitenin bir bloğunun zemin katındaki depoda yanma sonucu yoğun duman oluştuğu tespit edildi. Ekipler yanan malzemeleri söndürdü ve duman tahliyesi gerçekleştirildi.
Olası neden ve başlatılan inceleme
Olay yerinde bulunan bazı site sakinleri, çocukların depoda oyun oynarken bir şeyler yakmış olabileceğini iddia etti. Yangının çıkış nedenine ilişkin olarak itfaiye ekipleri tarafından resmi inceleme başlatıldı.
Yetkililer, çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından olay yerindeki çalışmaları sonlandırdı; inceleme sonuçları resmi makamlardan duyurulacak.
ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİNDE BİR SİTENİN DEPO BÖLÜMÜNDEN YÜKSELEN DUMAN VE YANIK KOKUSU PANİĞE NEDEN OLURKEN, İTFAİYENİN MÜDAHALESİYLE OLAY BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ.