Manavgat'ta boş arazide yakılan çöpler yangın çıkardı; itfaiye iş yerlerine ulaşmadan müdahale etti
Olayın ayrıntıları
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Sanayi Mahallesi 2062 ve 2073 sokaktaki boş alanlara dökülen çöp ve molozların bazı kişiler tarafından yakılması sonucu yangınlar çıktı. 2 ayrı noktada gelen yangın ihbarı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Manavgat Emniyet Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi Pazarcı Karakoluna bağlı ekipler bölgeye sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangınlar, çevredeki iş yerlerine ulaşmadan söndürüldü. Olay çevresinde can ve mal güvenliği açısından olası riskler önlenmiş olsa da bölgedeki tekrar eden yangın vakaları dikkat çekiyor.
Zabıta incelemesi ve yapılacak işlemler
Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, dökülen çöp ve molozların yakılmasının yangına neden olduğunun belirlendiği bildirildi. Zabıta ekipleri, bölgedeki atıkları inceleyip gerekli materyalleri topladı ve döküm yapanlar tespit edildiğinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41. Maddesi gereği en yüksek cezanın uygulanacağını açıkladı.
Değerlendirme
Boş arazilere atılan atıkların yakılması, özellikle rüzgâr ve yakın yapılaşma koşullarında hızla yayılabilen yangınlara dönüşebiliyor. Bu tür tekrar eden olaylar hem çevresel zarar hem de ikamet ve ticari alanlar için ciddi risk oluşturuyor. Manavgat örneğinde olduğu gibi, itfaiye ve zabıta işbirliği olayları hızlı şekilde kontrol altına alırken, sorumlulara yönelik idari yaptırımların uygulanması da benzer olayların önlenmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.
ANTALYA'NIN MANAVGAT İLÇESİNDE BOŞ ARAZİYE DÖKÜLEN ÇÖPLERİN YAKILMASI SONUCU ÇIKAN YANGINLAR, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ SONUCUNDA İŞ YERLERİNE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ.