ziyaret ve değerlendirme:
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Manavgat ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ve ASAT tarafından yürütülen altyapı projelerini yerinde inceledi. Ziyarete Manavgat Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek, meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlar eşlik etti. Özdemir, ilçenin artan nüfusuna ve yaz aylarındaki hareketliliğe cevap verecek güçlü altyapı yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.
atıksu arıtma tesisinde 4. reaktör çalışmaları:
İncelenen projeler arasında yer alan Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi 4. Reaktör Yapımı ve Bağlantılı Altyapı İşleri projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Projenin maliyeti yaklaşık 283 milyon 662 bin lira olarak kaydedildi ve fiziki gerçekleşme oranı %70 seviyesine ulaştı. Bu yatırım tamamlandığında tesisin günlük arıtma kapasitesi 75 bin metreküpten 100 bin metreküpe yükselecek; böylece yaklaşık %33 ilave kapasite sağlanmış olacak. Özdemir, bu artış sayesinde hem mevcut taleplerin karşılanacağını hem de Manavgat'ın gelecekteki nüfus büyümesine yönelik altyapı hazırlığının güçlendirileceğini vurguladı.
şelale ve ulukapı su üretim tesislerinin entegrasyonu:
Başkan Vekili Özdemir ayrıca Manavgat Şelale ve Ulukapı Su Üretim Tesisleri Entegrasyon Projesini de gezdi. Bu projede 615 milyon TL tutarında yatırım yapıldı ve Manavgat Şelalesi'nin 14 metre altından gerçekleştirilen yatay sondaj ile iki tesis birbirine entegre edildi. SCADA sistemi devreye alınarak su üretimi anlık izlenebilir ve daha etkin yönetilebilir hale getirildi. Proje ile saniyede 1.200 litre olan üretim kapasitesi 1.600 litreye yükseltildi; bu artış, Manavgat'ın önümüzdeki 40 yıllık içme suyu ihtiyacının güvence altına alınmasına katkı sağlayacak.
Özdemir, ziyaret kapsamında Manavgat yangınının 5. yılı anısına ilçeyi ziyaret ettiklerini hatırlatarak, çevreyi koruyan ve sürdürülebilir yatırımlara öncelik verdiklerini kaydetti. Toplantı ve saha incelemelerinin ardından Başkan Vekili Özdemir ile Mehmet Çiçek, ilçede devam eden diğer çalışmaları değerlendirdi ve hizmetlerin vatandaşlara daha sağlıklı ulaşması için iş birliğinin süreceğini belirtti.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR, MANAVGAT'TA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ASAT'IN BÖLGEYE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ YATIRIMLARINDAN BİRİ OLAN MANAVGAT ATIKSU ARITMA TESİSİ 4. REAKTÖR YAPIMI VE BAĞLANTILI ALTYAPI İŞLERİ İLE MANAVGAT ŞELALE VE ULUKAPI SU ÜRETİM TESİSLERİ ENTEGRASYON PROJESİ'Nİ İNCELEDİ.