DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.822.741,31 0,6%

Manavgat Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 6 Kişi Tutuklandı

Manavgat Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda 6 kişi tutuklandı. Soruşturma detayları ve tutuklama gerekçeleri açıklandı.

Yayın Tarihi: 07.07.2025 23:26
Güncelleme Tarihi: 07.07.2025 23:26

Manavgat Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 6 Kişi Tutuklandı

Manavgat Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da dahil olduğu 34 şüpheli, rüşvet, irtikap ve zimmet suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Yapılan operasyonda 6 kişi tutuklandı.

Soruşturma ve Gözaltılar

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan araştırma, otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularıyla ilişkilendirilen rüşvet suçlamaları üzerine yoğunlaştı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 34 kişi gözaltına alınarak, işlemlerinin ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi.

Tutuklama Gerekçeleri

Savcılık ifadelerinin ardından, belediye meclis üyesi Mehmet Tosak, iş insanları Mesut Kara, İlker Günay, Mehmet Ali Fansa, Kemal Taş ve Şükrü Ilgın tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet Tosak'ın 'zimmet', Mesut Kara'nın 'rüşvet almak', İlker Günay'ın 'zimmet', Mehmet Ali Fansa'nın 'icbar suretiyle irtikap', Kemal Taş ve Şükrü Ilgın'ın ise 'rüşvet vermek' suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

Suçlamalar ve İddialar

Soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın yeğeni aracılığıyla rüşvet istendiği ve ruhsat verilmeden önce rüşvet alındığı öne sürüldü. Ayrıca, belediyeye bağlı iştirakler ve spor kulübü üzerinden paravan şirketler aracılığıyla sahte faturalarla yaklaşık 800 milyon lira haksız menfaat sağlandığı iddiaları da dikkat çekti.

Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma sırasında Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T.'nin, C.C. isimli bir kişiden rüşvet aldığına dair görüntülerin ortaya çıktığı bildirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı