Manavgat-Alanya kara yolunda alkollü sürücü önce bariyerlere sonra taksiye çarptı
kaza anı ve olayın seyri
Manavgat-Alanya D-400 kara yolunda, Nifrit Köprüsü yakınlarında meydana gelen kazada Alanya istikametine seyir halinde olan Ahmet G.'nin kullandığı 07 LLY 94 plakalı otomobil bariyerlere çarptıktan sonra aniden sol şeride yöneldi ve aynı istikamette seyreden İsmail A.'nın kullandığı 07 T 4742 plakalı taksi ile çarpıştı.
Kaza anı çevredeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olay yerine sevk edilen 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralanan otomobil sürücüsü Ahmet G. ambulansla hastaneye kaldırıldı.
alkol tespiti ve idari işlem
Sürücü hakkında yapılan alkol testinde 1.98 promil alkollü olduğu belirlendi. Kazayla ilgili işlemler kapsamında sürücüye 25 bin TL idari para cezası uygulandı ve sürücü belgesine 6 aylığına el konuldu.
Olayda kullanılan araçların plakaları, sürücü isimleri ve kaza bölgesi kayıt altına alınmış olup, kazanın görüntüleri mevcut soruşturma ve incelemelerde delil olarak kullanılmaktadır.
MANAVGAT-ALANYA KARAYOLUNDA ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI OTOMOBİL ÖNCE BARİYERLERE ARDINDAN DA TİCARİ TAKSİYE ÇARPTI. AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILAN VE 1.98 PROMİL ALKOLLÜ OLDUĞU BELİRLENEN SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE 6 AYLIĞINA EL KONULDU.