Malezya'nın Pulau Yu Adası açıklarında, 29 Temmuz'da batan teknedeki Türk vatandaşını arama çalışmaları devam ediyor. Malezya Deniz Kurtarma ekipleri, alabora olan "Daisy" adlı teknede bulunan kişi için radar sistemleri ve uzaktan kumandalı araçlarla arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bölgedeki arama çalışmaları, uzaktan kumandalı araçlar ve radar sistemleri yardımıyla deniz tabanının incelenmesini içermektedir. Malezya Denizcilik Departmanı (JLM), tekneden en son Pulau Yu Adası'nın 8 deniz mili açıklarında sinyal alındığını belirtmiştir. Ekipler, teknedeki kayıp şahsa dair bir iz bulmak amacıyla çalışmalarını daha geniş bir alana yayarak devam ettirmektedir.
Batan Teknenin Durumu
29 Temmuz'da kötü hava koşulları nedeniyle alabora olan "Daisy" adlı tekne, Malezya Deniz İcra Dairesi (MMEA) yetkilisi Muhammad Abdullah tarafından açıklandığı üzere, Türk kaptanı ve bir Türk yolcusunun kazadan sağ çıkmayı başardığı kaydedilmiştir. Diğer yolcunun ise olay sırasında uykuda olduğunu ve bu nedenle zamanında tekneye ulaşamadığı ifade edilmiştir.
Hayatta Kalma Mücadelesi
Bernama ajansına göre, kazadan kurtulan Türk kaptan, 31 Temmuz'da kurtulana kadar yaklaşık 48 saat boyunca yüzmek zorunda kaldığını belirtmiştir. Kaptan, aniden çıkan fırtınanın tekneyi şiddetle salladığını ve açık pencere nedeniyle 20-30 saniye içinde suya gömüldüğünü ifade etmiştir. Ayrıca, tekneden atlayarak kurtulan bir başka Türk vatandaşı, yaklaşık 20 saat yüzdükten sonra bir balıkçı teknesine seslenerek kurtulabileceğini söylemiştir.
Yetkililer, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği'nin kazazedelerin sağlıklarına kavuşmasının ardından Türkiye'ye dönmeleri için hükümet yetkilileri ve polisle işbirliği içinde çalıştığını açıklamıştır.