Malavi, Şiddet Olayları Nedeniyle Beira Limanı'ndan Akaryakıt İthalatını Durdurdu

Malavi, Mozambik'teki şiddet olayları nedeniyle Beira Limanı'ndan akaryakıt ithalatını askıya alırken, alternatif olarak Darüsselam Limanı'na yöneldi.

Yayın Tarihi: 14.12.2024 02:33
Güncelleme Tarihi: 14.12.2024 02:33

Malavi, Şiddet Olayları Nedeniyle Beira Limanı'ndan Akaryakıt İthalatını Durdurdu

Afrika'nın güneyinde yer alan Malavi, 9 Ekim 2023'te gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından meydana gelen şiddet olayları nedeniyle Mozambik'in Beira Limanı'ndan akaryakıt ithalatını durdurma kararı aldı.

Mozambik'in ikinci büyük limanı olan Beira'dan akaryakıt ithalatının askıya alındığını doğrulayan Malavi Ulusal Petrol Şirketi Sözcüsü Raymond Likambale, açıklamasında bu durumun seçim sonrası meydana gelen şiddet ve yağma olaylarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Likambale, Mozambik devlet radyosu Radio Moçambique'ye yaptığı açıklamalarda, "Şiddet ve yağma olayları son bulana kadar ülkemiz, Beira Limanı'na kıyasla daha uzak olan Tanzanya'nın Darüsselam Limanı üzerinden akaryakıt temin edecektir," dedi.

Ayrıca, Malavi’nin akaryakıt tedarikinde alternatif bir yol olan Mozambik'in kuzeyindeki Nacala Limanı'nın da kullanılmakta olduğunu belirten Likambale, bu liman üzerinden yaklaşık 1 milyon litre akaryakıtın sevk edildiğini aktardı.

Resmi verilere göre, Malavi’nin akaryakıt ihtiyacının %50'sini Beira Limanı'ndan, %20'sini Nacala Limanı'ndan ve %30'unu ise Darüsselam Limanı'ndan karşıladığı bildiriliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı