Malatya'daki 5.6 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Haber HATAY (İHA) tarafından bildirildi.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 09:19
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 09:22

Malatya'daki 5.6 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi

Malatya'daki 5.6 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi

HATAY (İHA) bildiriyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre iller arasında yer alan Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

HATAY (İHA) kaynaklı habere göre, bölgedeki sarsıntı birden fazla noktadan algılanırken, henüz kapsamlı bir zarar veya can kaybına ilişkin resmi bir bildirim paylaşılmadı.

Neden farklı illerde hissediliyor?

Depremlerin geniş alanda hissedilmesi, sismik dalgaların iletimi ve bölgenin jeolojik yapısıyla doğrudan ilişkilidir. Aynı büyüklükteki sarsıntı, zeminin özellikleri ve yerleşim yerlerinin uzaklığına göre farklı yerlerde değişen yoğunluklarda algılanabilir. Bu nedenle Malatya'da kaydedilen sarsıntının Kahramanmaraş'ta da hissedilmesi beklenen bir durumdur.

Gelişmeler ve resmi açıklamalar için yetkili kurumların duyuruları takip ediliyor; bölgedeki halkın dikkatli olması ve resmi yönlendirmelere uyması önem taşıyor.

Malatya'daki deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi

Malatya'daki deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!