Yeni Malatyaspor tesisleri için boşaltma talebi
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Abdullah Aksoğan, Yeşilyurtspor’un kullandığı Orduzu Pınarbaşı’daki Yeni Malatyaspor tesislerinin kendilerine teslim edilmesini talep etti. Aksoğan, yeni sezon hazırlıklarına pazartesi günü aynı tesislerde başlayacaklarını belirterek, taşınmaz ve kulübe ait eşyaların geri verilmesini istedi.
Başkan Aksoğan’ın suçlamaları:
Aksoğan açıklamasında, Malatya futbolunun tekelleştirilme girişimleri ve kulübüne yönelik uygulanan haksızlıklardan uzun süredir sessiz kaldıklarını söyledi. Açıklamada, Malatyaspor’un varlığına yönelik iddialar ve tesislere yönelik müdahalelere artık tahammül edilmediği vurgulandı. Aksoğan, canlı yayınlarda ve kamuoyunda yönetim, teknik heyet, personel ile futbolculara yöneltilen iftira ve yalanlara karşı durulması gerektiğini ifade etti.
Başkan ayrıca, Yeşilyurtspor’un Malatyaspor ismiyle ilişkilendirilme sürecine önce ses çıkarmadıklarını ancak sürecin sonrasında sabırlarının taştığını belirterek, "Dur" deme vaktinin geldiğini söyledi.
Tesislerin statüsü ve talepler:
Aksoğan, kulübün 2025-2026 sezonu sonuna kadar geçici olarak verdiği ve sözleşmesi 2029 yılına kadar devam eden tesislerin yanı sıra, belediyeye emanet edilen eşyaların iadesini istedi. Kulüp başkanı, tesislerin kendilerine teslim edilmesini ve Yeşilyurtspor’un ivedilikle tesisleri boşaltmasını talep ederek yeni sezon hazırlıklarını planlandığı gibi başlatacaklarını duyurdu.
İddialar ve talepler, Malatya futbolundaki statü ve saha kullanımına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Konunun ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceği, tesislerin kullanımı ve ilgili tarafların pozisyonlarına bağlı olarak netlik kazanacak.
YENİ MALATYASPOR KULÜP BAŞKANI ABDULLAH AKSOĞAN