Malatya'da sürücüler fermuar sistemiyle ambulansa yol verdi
Malatya'da acil vakaya giden ambulansın, Malatya-Elazığ kara yolu üzerinde bulunan Turgut Temelli Alt Geçidi'nden geçişi sırasında sürücülerin fermurar sistemi oluşturup ambulansa yol vermesi cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olayın seyri
Edinilen bilgilere göre ambulansın siren sesi duyulduğunda, yoldaki sürücüler trafikte düzenli bir şekilde hareket ederek fermuar usulüyle şerit değişimi yaptı. Bu koordinasyon, ambulansın güvenli bir biçimde ilerlemesine imkân tanıdı.
Görüntüler
Ambulansın geçişini bekleyen ve sonra yol veren araçların o anları bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüler, sürücülerin hızlı ve düzenli tutumunu ortaya koyuyor.
Değerlendirme
Olay, trafikteki sürücü işbirliğinin acil yardım ekiplerinin hareketliliğini kolaylaştırdığını gösteriyor. Fermuar sistemi uygulaması, bu tür durumlarda ambulansın geçişini kolaylaştıran pratik bir yöntem olarak öne çıkıyor.
FERMUAR SİSTEMİYLE AMBULANSA YOL AÇTILAR