Malatya'da öğretmene tehdit iddiası sonrası okulda güvenlik önlemleri artırıldı

Battalgazi'de öğretmene ölüm tehdidi ihbarı üzerine polis, okulu ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı; araçlarda bir tabanca bulundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2026 16:36
Güncelleme Tarihi: 24.09.2026 16:40

Malatya'da öğretmene tehdit iddiası sonrası okulda güvenlik önlemleri artırıldı

Olayın detayları:

Öğle saatlerinde Battalgazi ilçesindeki Hanımın Çiftliği Mahallesi'nde görev yapan bir öğretmen, ailevi bir konu nedeniyle yakınları tarafından telefonla ölümle tehdit edildiğini 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarı alan polis ekipleri kısa sürede bölgeye yönelerek okul çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Araç aramaları ve gözaltılar:

Gelen bilgilerde, tehdit iddiasına karıştığı belirtilen kişilerin Kahramanmaraş'tan gelerek 46 plakalı iki araç ile yola çıktığı yönünde bilgi olması üzerine ekipler araçları takibe aldı. Polis, araçlardan birini Battalgazi Kavşağı'nda, diğerini ise Ankara yolu uygulama noktasına yakın bir bölgede park halinde tespit etti. Yapılan aramalarda 1 adet tabanca ele geçirildi; araçlarda bulunan şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Okul çevresindeki önlemler sürüyor:

Polis ekipleri olay sonrası okul çevresindeki güvenlik önlemlerini devam ettiriyor. Konuya ilişkin soruşturmaların sürdüğü, yetkililerin incelemeleri titizlikle yürüttüğü bildirildi.

MALATYA'DA BİR ÖĞRETMENE YÖNELİK ÖLÜM TEHDİDİ İDDİASI ÜZERİNE POLİS EKİPLERİ ALARMA...

MALATYA'DA BİR ÖĞRETMENE YÖNELİK ÖLÜM TEHDİDİ İDDİASI ÜZERİNE POLİS EKİPLERİ ALARMA GEÇTİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.