Malatya'da kar örtüsü: Kırsalda 30 cm, yükseklerde yarım metre; 457 kırsal mahalle yolu kapandı

Malatya kırsalında kar kalınlığı 30 cm, yüksek kesimlerde yarım metreyi buldu; 457 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı, karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 23.01.2026 13:21
Güncelleme Tarihi: 23.01.2026 13:28

Malatya'da kar örtüsü: Kırsalda 30 cm, yükseklerde yarım metre; 457 kırsal mahalle yolu kapandı

Malatya'da kar örtüsü köylere etkisini artırdı

Malatya'da kırsal bölgelerde kar kalınlığı 30 santimetre'ye ulaşırken, yüksek kesimlerde yarım metre'yi buldu. Meteorolojinin uyarısı sonrası kentte dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, gece saatlerinde etkisini artırdı. Karla birlikte sisin de etkili olduğu kentte ulaşımda kesintiler yaşandı.

Ulaşım ve altyapıya etkiler

Yoğun kar yağışı nedeniyle 457 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yollar, kırsal yerleşimlerin erişimini kısıtlarken, yerel ve karayolu ekiplerinin müdahalesi gerektirdi.

Müdahale çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile kara yolları ekiplerinin karla mücadele çalışmaları sürüyor. Ekipler, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması ve olası olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

MALATYA'DA KIRSALDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYİ BULDU

MALATYA'DA KIRSALDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYİ BULDU

MALATYA'DA KIRSALDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYİ BULDU

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.