Malatya’da eş zamanlı baskın: kaçak silahlarla üç kişi gözaltında

Malatya Emniyeti'nin 8 adrese düzenlediği eşzamanlı operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah, mühimmat ve 3 şüpheli ele geçirildi, soruşturma sürüyor.

Yayın Tarihi: 16.09.2026 22:04
Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 22:04

Malatya’da eş zamanlı baskın: kaçak silahlarla üç kişi gözaltında

operasyonun ayrıntıları:

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı silah ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik koordineli bir çalışma yürüttü.

Çalışma kapsamında 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi ve belirlenen noktalarda arama yapıldı. Operasyon, ekiplerin eş zamanlı müdahalesiyle planlandığı şekilde gerçekleştirildi.

ele geçirilen malzemeler:

Adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız uzun namlulu otomatik tabanca, 3 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız yivsiz av tüfeği, 1 ruhsatsız kısa namlulu yivsiz tüfek, 2 uzatılmış şarjör, 1 susturucu ve 515 fişek ele geçirildi.

gözaltılar ve soruşturma:

Operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili adli süreç ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Malatya'da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 3 gözaltı

Malatya'da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 3 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.