DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.790.571,35 1,44%

Malatya'da depremzede sanayi esnafı için 714 dükkanın inşası tamamlandı

Malatya'da Altay Kışlası'nda depremzede sanayi esnafı için yapılan 714 dükkanın inşası tamamlandı; ikinci etapta 192 dükkan planlanıyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2025 09:00
Güncelleme Tarihi: 01.09.2025 09:02

Malatya'da depremzede sanayi esnafı için 714 dükkanın inşası tamamlandı

Malatya'da depremzede sanayi esnafı için 714 dükkanın inşası tamamlandı

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören sanayi esnafı için yapılan dükkanların birinci etabı tamamlandı. Yeşilyurt ilçesindeki Altay Kışlası alanında inşa edilen 714 dükkan ile esnafın işlerini sürdürebileceği yeni mekanlar hazır hale getirildi.

Yapım süreci ve işbirliği

Proje, TOKİ Başkanlığı, Emlak Konut GYO, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve İller Bankası işbirliğiyle yürütüldü. İnşaat çalışmaları ilgili kurumların koordinasyonuyla tamamlanırken, saha düzenlemeleri ve teslim hazırlıkları devam ediyor.

Yetkililerin açıklamaları

Malatya Valisi Seddar Yavuz, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda birinci etap kapsamında planlanan 714 dükkanın inşasının tamamlandığını duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca ikinci etapta 192 dükkan daha inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a katkılarından dolayı teşekkür etti ve esnafın en kısa sürede yeni yerlerine taşınmasını hedeflediklerini vurguladı.

Hedef ve sonraki adımlar

Projede birinci etabın tamamlanmasıyla teslim süreci ve esnafın yeniden işyerlerine yerleşmesi öncelik kazanmış durumda. Planlanan ikinci etapta inşa edilecek 192 dükkan ile eksik kalan kapasitenin tamamlanması amaçlanıyor.

Malatya'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar...

Malatya'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alan sanayi esnafı için yapılan 714 dükkanın inşaatı tamamlandı.

Malatya'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı