DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.752.788,46 0,23%

Malatya'da 11 bin 367 Konut ve 128 İş Yerinin Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Hatay'daki anahtar teslim töreniyle Asrın İnşa Seferberliği kapsamında Malatya'da 11.367 konut ve 128 iş yeri için kura çekildi; toplam 79.660 birim teslim edildi.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 17:51
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 17:51

Malatya'da 11 bin 367 Konut ve 128 İş Yerinin Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Malatya'da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı

Tören ve kura çekimi

Hatay'da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle Asrın İnşa Seferberliği kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya'nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı'ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine iştirak etti.

Malatya'da teslim edilen birimler

Malatya genelinde yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi.

Süreç ve katılımcılar

6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerin ardından başlatılan Asrın İnşa Seferberliği kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı.

Hatay'daki törende 55 bin 681 hak sahibi hazır bulunurken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende yer aldı.

Değerlendirme

Program, deprem sonrası barınma ve işyeri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kapsamlı bir teslim sürecinin tamamlandığını gösteriyor. Kura uygulamasıyla hak sahipleri belirlendi ve anahtar teslimi törenleriyle süreç somutlaştırıldı.

MALATYA’DA 11 BİNDEN FAZLA KONUT VE 128 İŞ YERİ HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ. HATAY’DA...

MALATYA’DA 11 BİNDEN FAZLA KONUT VE 128 İŞ YERİ HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ. HATAY’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN SON ANAHTAR TESLİM TÖRENİYLE "ASRIN İNŞA SEFERBERLİĞİ" KAPSAMINDA İNŞA EDİLEN KONUT VE İŞ YERLERİ HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ.

MALATYA’DA 11 BİNDEN FAZLA KONUT VE 128 İŞ YERİ HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ. HATAY’DA...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.