Mahkeme kararı: Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak

Tutuklanan Ekrem İmamoğlu, Şadi Yazıcı'ya hakaret davasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan 2 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak aldı.

Yayın Tarihi: 11.09.2026 14:04
Güncelleme Tarihi: 11.09.2026 14:04

Mahkeme kararı: Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak

Mahkemenin kararı:

Yeniden yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hüküm kuruldu. Mahkeme, İmamoğlu'nu "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı ve ayrıca siyasi yasak uygulanmasına karar verdi.

Dava ve tutuklanma süreci:

İmamoğlu, tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılmıştı. Yeniden yargılandığı davada ileri sürülen iddia, Şadi Yazıcı'ya yönelik hakaret kapsamında değerlendirildi ve mahkeme bu iddia üzerinden hüküm tesis etti.

Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezası ve İmamoğlu'na siyasi yasak verildi

Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezası ve İmamoğlu'na siyasi yasak verildi

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.