Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden işçinin cenazesini çıkarma çalışmaları yangın nedeniyle durdu

Mengen'deki maden ocağında göçükte yaşamını yitiren Muhammet Özkul'un cenazesi, ocakta çıkan yangın ve duman nedeniyle geçici olarak çıkarılamadı.

Yayın Tarihi: 17.06.2026 14:12
Güncelleme Tarihi: 17.06.2026 14:18

Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden işçinin cenazesini çıkarma çalışmaları yangın nedeniyle durdu

Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden işçinin cenazesini çıkarma çalışmaları yangın nedeniyle durdu

Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde faaliyet gösteren Yanar Elmas Madencilik firmasına ait maden ocağında sabah saatlerinde meydana gelen göçükte, maden işçisi Muhammet Özkul toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İlk bulgular ve müdahale

Yapılan ilk incelemelerde, göçük altında kalan Muhammet Özkul'un hayatını kaybettiği belirlendi. Ekipler, cenazeyi bulunduğu yerden çıkarma çalışmaları başlattı; ancak çalışma sırasında ocakta yangın çıktı.

Yangın nedeniyle çalışmaların durması ve planlanan süreç

Ocaktaki yangının yol açtığı yoğun duman yüzünden arama kurtarma ve itfaiye ekipleri çalışmalara zorunlu ara verdi. Duman tahliyesi için itfaiye ve arama kurtarma ekipleri hızlıca işlem başlattı, bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri de yönlendirildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ocaktaki duman tamamen temizlendikten sonra, TTK tahlisiye ekiplerinin de katılımıyla Muhammet Özkul'un cenazesini göçük altından çıkarmak üzere çalışmalar kaldığı yerden yeniden devam edecek.

MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİNİN CENAZESİNİ ÇIKARMA ÇALIŞMALARINA...

MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİNİN CENAZESİNİ ÇIKARMA ÇALIŞMALARINA, OCAKTA ÇIKAN YANGIN SEBEBİYLE ZORUNLU ARA VERİLDİ.

MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİNİN CENAZESİNİ ÇIKARMA ÇALIŞMALARINA...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.