TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Okulda Görkemli Bir Açılışla Başladı
Bursa’da Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu tarafından, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Dilek Çelik koordinatörlüğünde hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenen programla açıldı. Etkinlik, araştırma, inceleme ve tasarım türlerindeki 20 projeden oluşan sergisiyle yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Açılış töreni ve katılımcılar
Açılış kurdelesi; Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Sakarya ve Yücel İzci, okulun hayırseveri Hikmet Bosut, Eğitim Bir-Sen Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ramazan Acar, Genç Demeç Başkanı Metin Öksüz ile diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Okulun 2026 Türkiye 6.sı halkoyunları ekibi açılışta yer alarak fuara ayrı bir coşku kattı.
Projeler ve temalar
Fuar kapsamında tarih, dil ve edebiyat, sosyoloji, biyoloji, robotik ve kodlama, bilişim teknolojileri ve yazılım ile teknoloji tasarım alanlarında hazırlanan projeler sergilendi. Sunulan projeler, farklı disiplinleri bir araya getirerek öğrenci çalışmalarıyla somut örnekler sundu ve katılımcılardan olumlu geri dönüş aldı.
Eğitsel kazanımlar ve değerlendirmeler
Okul yöneticilerinin ve proje ekibinin değerlendirmelerine göre fuar, öğrencilerin ekip çalışması, problem çözme, araştırma yöntemleri ve sunum becerilerini geliştirmesine katkı sağladı. Okul Müdürü Mustafa Bay açılış konuşmasında, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde bilim üreten, araştıran ve inovatif düşünen nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Proje yürütücüsü Dilek Çelik ise projelere destek veren okul aile birliğine, halkoyunları ekip lideri Sedat Planalıya, danışmanlık yapan öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
Veliler ve katılımcı görüşleri
Fuara katılan öğrenciler, projelerini hazırlarken edindikleri deneyimlerin akademik ve kişisel gelişim açısından değerli olduğunu dile getirdi. Veliler ise öğrencilerin özgüvenle projelerini anlatmalarından gurur duyduklarını ifade etti.
Sonuç: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin bilimsel yaklaşım ve tasarım becerilerini sergilediği, okul ve toplum paydaşlarının bir araya geldiği bir etkinlik olarak kayda geçti.
BURSA’NIN OSMANGAZİ İLÇESİNDE, MACİDE GAZİOĞLU KÜKÜRTLÜ ORTAOKULU TARAFINDAN TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ DİLEK ÇELİK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE HAZIRLANAN "TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI" DÜZENLENEN PROGRAMLA AÇILDI.