Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Maaşı 17 bin TL olan asgari ücretli bayram edecek! Tek sefere mahsus 50.000 TL nakit desteği geliyor

Asgari ücretli çalışanlar için bayram öncesi müjdeli haber geldi! Devlet bankaları, asgari ücretle geçinen vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere büyük bir destek sunuyor. Yılbaşında yapılan zamla birlikte yeni asgari ücret 17.002 Türk Lirası'na yükselmiş olsa da, enflasyon karşısında zorlu bir mücadele veren bu kesim için yeni bir soluk arayışı içerisindeydi. İşte tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 25.03.2024 00:06
Güncelleme Tarihi: 25.03.2024 00:06

Maaşı 17 bin TL olan asgari ücretli bayram edecek! Tek sefere mahsus 50.000 TL nakit desteği geliyor

Asgari ücretle çalışanlar, bayram öncesi nakit ihtiyaçlarını giderme konusunda endişe içindeydi. Yılbaşında gerçekleşen zamla birlikte asgari ücret, 17.002 Türk Lirası seviyesine yükselmiş olsa da, enflasyon karşısında mücadele etmek zorunda kalan bu kesim için geçim sıkıntıları devam ediyordu. Bu nedenle, yeni destek ödemelerini araştırmaya başladılar.

Ancak, asgari ücretli çalışanlar için sevindirici haber geldi. Üç devlet bankası tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. Asgari ücretlilere özel olarak düşük faizli ihtiyaç kredisi paketi kapsamında bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere tam 50.000 Türk Lirası nakit destek sunulacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın duyurusuna göre, asgari ücretli bireyler gelir belgesi gerekmeksizin bu kredi imkanından yararlanabilecekler.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARA BAYRAM ÖNCESİ DEV DESTEK

Asgari ücretle çalışanlar, bayram öncesi nakit ihtiyaçlarını giderme konusunda endişe içindeydi. Yılbaşında gerçekleşen zamla birlikte asgari ücret, 17.002 Türk Lirası seviyesine yükselmiş olsa da, enflasyon karşısında mücadele etmek zorunda kalan bu kesi

Kurban Bayramı öncesinde bankalar, alt gelir grubuna yönelik önemli kampanyaları devreye alıyor. Kamu bankaları, özellikle asgari ücretli çalışanlara yönelik sağladığı özel kredi fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Devlet bankaları tarafından sunulan yeni kredi imkanı, 50.000 Türk Lirası olarak belirlendi. Gelir belgesi veya kefil şartı olmaksızın, asgari ücretli çalışanlar bankalara başvurarak hızlı bir şekilde kredi kullanabilecekler.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından sunulan düşük faizli kredi kampanyalarında başvuru şartları oldukça kolay. Gelir belgesi talep edilmeyen başvurularda kredi notu önemli bir faktör. 1200 puan ve üzeri kredi notuna sahip tüm asgari ücretli çalışanlar, kamu bankalarından 50.000 TL'ye kadar kredi kullanma fırsatına sahip olacaklar. Başvuru yapabilmek için 18 yaşından büyük olmak ve düzenli bir gelire sahip olmak ise bankaların aradığı temel şartlar arasında bulunuyor.

Asgari ücretli bireyler, ihtiyaç kredisi başvurusunu şubelere giderek T.C. kimlik kartı ile kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Şubeye gitmek istemeyenler ise düşük faizli kredi başvurusunu 11 haneli T.C. kimlik numarasını ilgili bankaların SMS numaralarına göndererek yapabilirler. Ayrıca, bankaların internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden de kredi başvurusu yapılabilmektedir. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın asgari ücretlilere yönelik sunduğu ihtiyaç kredisi kampanyalarında son başvuru tarihi 31 Mart 2024 olarak açıklandı. Bu fırsatı kaçırmamak için hemen başvurularınızı yapabilirsiniz.