Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Lütfü Savaş yine geri çekilmedi: Bana haksızlık ediyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay adayı Lütfü Savaş’la ilgili tartışmalar bitmiyor…

Yayın Tarihi: 19.02.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 19.02.2024 16:10

Lütfü Savaş yine geri çekilmedi: Bana haksızlık ediyorlar

CHP’nin tartışmalı adayı ve mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş yerel seçim adaylığından hala çekilmedi. 6 Şubat 2024’te Hatay’da düzenlenen iki deprem anma etkinliğinde de Hatay halkı Lütfü Savaş’ı aday olarak görmek istemediğini üzerine basa basa söylerken Savaşı, adaylıktan çekilmeyeceğini yineledi. Cumhuriyet Halk Partisi ise son yaptığı açıklamalarda “Lütfü Savaş’ın yerine aday bulamadıklarını” söyledi… 

Lütfü Savaş: Hatay konusunda bana haksızlık yapılıyor! 

Hatay halkının aday olmasını istemediği mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ile CHP Genel Başkanı bugün genel merkezde yaklaşık 1 saatlik bir görüşme yaptı.

Alınan bilgilere göre Savaş, kendi yaptırdığı anketleri Özel’e göstererek adaylıktan çekilmek istemediğini ifade etti. Ayrıca kendisine Hatay konusunda haksızlık yapıldığını da belirtti. Konuya yönelik Özgür Özel’in “pek de yorum yapmadığı” belirtilirken, yaptırılan 5 ankete dikkat çekildi. CHP’nin Hatay örgütünden de çok sayıda ismin Lütfü Savaş’ın geri çekilmemesini ve kazanabilecek bir aday olduğunu ifade ettikleri kaydedildi. 

Özgür Özel’den sinyal: Savaş adaylıktan çekilebilir 

Öte yandan Özgür Özel, katıldığı bir TV programında Lütfü Savaş’ın adaylıktan çekilebileceğine dair sinyaller verdi. “Lütfü Savaş’ı aşan bir alternatif geliştiremedik” diyen Özel, Hatay’da “vatandaşın sesini duyduk” yorumunu yaptı. Hatay’da bir adayda anlaşılamazsa Cumhur İttifakı adayının şans yakalayacağını söyleyen Özel, Hatay’da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini kaydetti.  

CHP Hatay örgütü Lütfü Savaş’ı savundu! 

Öte uyandan CHP’nin aday tanıtım toplantısına katılmayan Lütfü Savaş’la ilgili CHP’nin Hatay örgütünün onay verdiği de bilgilere eklendi. Anlaşılan o ki CHP Hatay örgütü Lütfü Savaş’ın Hatay’da tekrar aday olmasını istiyor.