Lüleburgaz’da otluk alan yangını tarım arazisine sıçradı

Lüleburgaz'da TEM Otoyolu Hamitabat mevkisinde çıkan otluk yangını rüzgarla tarım arazisine sıçradı; 3 itfaiye ve 1 Orman İşletme aracı müdahale edip söndürdü.

Yayın Tarihi: 27.06.2026 21:06
Güncelleme Tarihi: 27.06.2026 21:06

Lüleburgaz’da otluk alan yangını tarım arazisine sıçradı

olayın gelişimi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi TEM Otoyolu Hamitabat mevkisinde yol kenarındaki otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede büyüyerek çevrede bulunan tarım arazisine sıçradı. Olayın bildirilmesinin ardından ekipler bölgeye yönlendirildi.

müdahale ve hasar

İhbar üzerine bölgeye 3 itfaiye aracı ile 1 Orman İşletme Müdürlüğü aracı sevk edildi. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın TEM Otoyolu çevresinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından bölgede soğutma çalışmaları yapıldı.

Yangında otluk alan ile tarım arazisinin bir bölümünde zarar meydana geldi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler bölgede bir süre daha soğutma çalışması gerçekleştirdi.

uyarı ve soruşturma

Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ve rüzgârın etkisiyle yol kenarlarında yangın riskinin yükseldiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

LÜLEBURGAZ'DA OTLUK ALAN YANGINI TARIM ARAZİSİNE SIÇRADI

LÜLEBURGAZ'DA OTLUK ALAN YANGINI TARIM ARAZİSİNE SIÇRADI

LÜLEBURGAZ'DA OTLUK ALAN YANGINI TARIM ARAZİSİNE SIÇRADI

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!