Romelu Lukaku'dan Liverpool maçı öncesi değerlendirme
UEFA Şampiyonlar Ligi 4. hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.45'te İngiliz ekibi Liverpool'u Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde ağırlayacak. Basın toplantısında konuşan Belçikalı forvet Romelu Lukaku, takımın her duruma hazır olduğunu ve Avrupa sahnesinde kalitelerini göstermeyi amaçladıklarını belirtti.
Hazırlık ve maç yaklaşımı
Lukaku, karşılaşmaya alçakgönüllü bir tavırla yaklaşacaklarını vurguladı: "Liverpool gibi büyük bir takıma karşı oynamak da zorluk oluşturabilir. Avrupa seviyesinde performansımızı ortaya koymak istiyoruz. Maça oldukça alçakgönüllü yaklaşacağız. Oldukça başarılı bir sonuç göstermek istiyoruz. Avrupa seviyesinde kalitemizi göstermek istiyoruz." Bu sözlerle takımın hem saygılı hem iddialı bir tutum sergileyeceğine işaret etti.
Performans, fiziksel durum ve çalışma
33 yaşındaki golcü, Süper Lig'de Göztepe'ye 2-1 kaybedilen maçın ardından alınacak derslere değindi ve kişisel sorumluluğunu şöyle özetledi: "Tabii ki her maçta daha fazlasını sahaya koymak istiyorsunuz. Göztepe maçının planı belliydi ve benim açımdan beklentilerin ne olduğunu biliyordum. Maçları kaybediyoruz ve kaybetmeyi hiç sevmem. Kulüp de bu durumda olmayı istemiyor. Takım için, kulüp için daha fazla çalışmaya devam edeceğim."
Lukaku fiziksel olarak daha iyi seviyede olduğunu da ifade etti: "Fiziksel olarak gerekli efor ve gücü sağlayabilirim. Kamp yapmamak beni etkiledi. Çalışmaya devam ettim ve gelişimimi görebilirsiniz. Fenerbahçe şu an kazanamıyor ve ben de mutlu değilim. Her maç üzerine koyarak ilerleyeceğiz. Yarın taraftarımıza en iyi performansı vereceğiz."
İkili oyun ve takım içi iletişim
Çeşitli forvet ortaklıkları deneyimi bulunduğunu hatırlatan Lukaku, Vedat ile uyum ve kolektif oyun vurgusu yaptı: "Ben ve Vedat beraber oynadığımız zamanlarda birbirimizin oyununu anlayabilmemiz gerekiyor. İki forvetli sistemlerde oynadım. Lautaro Martinez, Alexis Sanchez ve farklı forvetlerle de oynadım. Vedat’ın kalitesinin benimkini tamamladığını söyleyebilirim. Fenerbahçe’nin kazanması için uğraşmamız gerekiyor." Ayrıca takım içinde sürekli iletişim kurduğunu, topu nerede isteyeceğini arkadaşlarına anlattığını belirtti ve Göztepe maçında potansiyelin gösterildiğini fakat bunu 90 dakika sürdürmeleri gerektiğini ekledi.
İsmail Kartal açıklaması
Teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinden ayrılmasıyla ilgili duygularını da paylaşan Lukaku, kararın üzücü olduğunu söyledi: "Tabii ki teknik direktörün ayrılması iyi bir şey değil. Gerçekten kulübün içerisinden birisi. Bu durumlar üzücü olabiliyor. Her kötü sonuç aldığımızda onun canının acıdığını görebiliyorduk. Fenerbahçe için en iyisini istiyordu. Kulüp bir karar aldı. Ona, buraya gelmemde yardımcı olduğu için müteşekkir olduğumu söyleyebilirim." Ayrıca şampiyonluk beklentileri hakkında, kulübün 13 yıldır şampiyonluk alamadığı gerçeğine dikkat çekerek, her maçın bir fırsat olduğunu ve taraftarın Şampiyonlar Ligi maçında takımı destekleyeceğinden emin olduğunu ifade etti.
Fenerbahçe’nin Belçikalı forveti Romelu Lukaku, Liverpool maçında her duruma hazırlıklı olduklarını ve Avrupa seviyesinde kalitelerini göstermek istediklerini söyledi.