Lübnan Ordu'su: İsrail Sınırı 400 Metre İhlal Etti

Lübnan ordusu, İsrail'in güney sınırını 400 metre ihlal ettiğini duyurdu, saldırılar sonucunda 1328 ölü bildirildi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:52
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:52

Lübnan Ordu'su: İsrail Sınırı 400 Metre İhlal Etti

Lübnan Ordusu'ndan Açıklama

Lübnan ordusu, İsrail ordusunun güney bölgelerinden yaklaşık 400 metre Lübnan topraklarına girdiğini duyurdu. Bu durum, bölgedeki gerginliği artırdı.

İsrail'in Sınır İhlali

Lübnan ordusunun resmi açıklamasında, "Düşman İsrail'e bağlı güçler, Mavi Hattı ihlal ederek el-Udeyse ve Yarun beldelerinin olduğu bölgede yaklaşık 400 metre Lübnan topraklarına girdikten kısa süre sonra geri çekildi" denildi.

Güvenlik Konseyi Kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hat'ın gerisine çekilmesini öngörüyor. Bu bölgede yalnızca Lübnan ordusu ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait silahların bulundurulması gerekiyor.

İsrail'in Saldırıları ve Zararlar

İsrail ordusu, Hizbullah ile gerçekleşen çatışmalarda 1328 kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce hava saldırılarının düzenlendiğini açıkladı. Bu saldırılar sonucunda, özellikle çocuklar ve kadınlar arasında birçok kayıp yaşandı.

İç Göç ve İnsani Durum

Bombardımanlar sonucunda ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney bölgelerinden Beyrut'a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildirilmektedir.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Buna karşılık, Hizbullah da İsrail’e roket ve füzelerle misilleme yapmaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı