Lübnan'da İsrail Mühimmatının Patlaması: Ölü ve Yaralılar Var

Lübnan’ın güneyindeki Sur kentinde, israilli mühimmatın patlaması sonucu ölen ve yaralanan askerler oldu.

Yayın Tarihi: 09.08.2025 18:01
Güncelleme Tarihi: 09.08.2025 18:01

Lübnan'da İsrail Mühimmatının Patlaması: Ölü ve Yaralılar Var

Lübnan'da, İsrail’in saldırılarından kalan mühimmatların etkisiz hale getirilmesi sırasında meydana gelen bir patlamada, ölen ve yaralanan askerler olduğu bildirildi.

Resmi ajans NNA'da yer alan habere göre, olay, Lübnan ordusunun güneydeki Sur kentinde keşif çalışmalarını sürdürdüğü esnada gerçekleşti.

Patlama sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde, özellikle Lübnan ordusuna mensup askerlere yönelik kayıplar yaşandığı belirtildi. Ancak, ölü ve yaralı sayısına dair detaylar henüz paylaşılmadı.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı, resmi sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın olaydan duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, kayıpların ailelerine ve orduya taziye dileklerini ilettiğini duyurdu.

Başbakan Nevvaf Selam da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, patlamada hayatını kaybeden askerler için taziye mesajı yayınladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı