Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Görüştü

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, BM Genel Sekreteri Guterres ile Kahire'deki Arap Birliği Zirvesi öncesinde bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 04.03.2025 19:47
Güncelleme Tarihi: 04.03.2025 19:47

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Görüştü

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Lübnan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu.

Açıklamada, Avn ve Guterres'in, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek olan Arap Birliği Zirvesi öncesinde bir araya geldiği belirtildi. İkili arasında, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki işgaline dair önemli konular konuşuldu.

Görüşmede, işgal altındaki bölgelerden İsrail'in çekilmesi meselesinin ele alındığı ifade edildi. Ayrıca, Avn'ın Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile de toplantı öncesinde bir görüşme yaptığı kaydedildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı