Lübnan Başbakanı, Mısır Dışişleri Bakanı ile İsrail'in Saldırılarını Görüştü

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati ile İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını ele aldı.

Yayın Tarihi: 29.03.2025 00:00
Güncelleme Tarihi: 29.03.2025 00:00

Lübnan Başbakanı, Mısır Dışişleri Bakanı ile İsrail'in Saldırılarını Görüştü

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Lübnan'a yönelik sürdürdüğü saldırıları detaylı bir şekilde değerlendirdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede özellikle İsrail ordusunun Lübnan üzerindeki hava saldırıları ele alındı. Abdulati, bugün Beyrut'ta hedef alınan bir bina saldırısını kınadı ve Mısır'ın Lübnan’a olan desteğinin önemini vurguladı.

Abdulati, İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes anlaşmasının tüm maddelerine uygun olarak uygulanması gerektiğinin altını çizerek, İsrail ordusunun Lübnan topraklarından tamamen çekilmesine yönelik çağrıda bulundu. Ayrıca, Lübnan'da artan gerilimin tehlikeli boyutlara ulaşmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Abdulati, uluslararası topluma İsrail'in Lübnan'ın egemenliğine yönelik ihlalleri karşısında sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunarak, gerilimin önlenmesi için bölgesel ve uluslararası temasların sürdürüleceğini belirtti.

Tel Aviv yönetimi, İsrail'in kuzeyine roketler fırlatıldığı iddialarıyla bugün Beyrut'un güneyine hava saldırıları gerçekleştirmişti. Bu saldırılar, 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkesten bu yana Beyrut'a düzenlenen ilk bombardıman olarak kaydedildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı